Novou Teslu už si "v kůži" nekoupíte, automobilka pokračuje v cestě za nejekologičtějšími vozy

Automobilka Tesla zrušila možnost objednat si sedadla v klasické kůži, nahradila jí kůže umělá | foto: Tesla Motors

Nabídka automobilů Tesla prošla výraznou proměnou, která přinesla prémiové vybavení, upravila ceny a odnesla klasická kožená sedadla. Teslu model X a model S už si tak koupíte pouze se sedadly potaženými umělou kůží.

Už je to nějaký čas, co si vegani a jiní ekologicky zaměření lidé stěžovali na to, že Teslu model S není možné pořídit ve vyšší výbavě bez kožených sedaček.

Těmto stížnostem sice čelí většina výrobců prémiových automobilů, ovšem v případě Tesly, která se snaží nabídnout svým zákazníkům co nejekologičtější vozy" byl problém palčivější.

Veškeré nářky však nyní mohou skončit, neboť jak upozornil web insideevs.com, z konfigurátoru automobilky Tesla zmizely kožené sedačky, které byly nahrazeny syntetickou umělou kůží. Ta je považována za mnohem ekologičtější a zároveň ukazuje na snahu Tesly nabídnout co nejekologičtější auto.

Nyní už jejen otázkou času, kdy bude možné podívat se na konfigurátor Tesly Model 3, která pravděpodobně potvrdí, že kožená sedadla už nejsou v žádném novém automobilu značky Tesla.

Je potřeba ovšem zmínit, že celou dobu mluvíme pouze o sedadlech, neboť podle všech dostupných informací zůstane koženě čalouněn například volant. Ovšem je vcelku pravděpodobné, že i ten vám Tesla ochotně přečalouní do umělotiny.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy