Psychedelický Rolls-Royce Johna Lennona míří zpět do Londýna

Rolls-Royce Phantom V zpěváka Johna Lennona | foto: Rolls-Royce

Na světě existují stovky různě upravených vozů Rolls Royce Phantom V, jen jediný však dokonale kombinuje vznešenost svého aristokratického původu s uvolněným "Hippie" obdobím šedesátých let. A tím jedinečným vozem je osobní Rolls Royce zpěváka Johna Lennona, který se nyní z Kanady vrací zpět do Londýna

Ku příležitosti oslav 50 výročí od vydání alba "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" skupiny The Beatles se koncem tohoto měsíce vrátí do Londýna ikonicky zbarvený Rolls Royce Phantom V zpěváka Johna Lennona.

Tento specifický vůz se v současné době nachází v muzeu "Royal Britis Columbia" v Kanadě, kterému ho v roce 1977 věnoval miliardář Jim Pattison. Brzy však bude přepraven do Londýna, kde se zúčastní jak výše zmíněných oslav 50. výročí od vydání alba skupiny Beatles, tak výstavy "The Great Eight Phantoms", která se bude konat od 29.7. do 2.8. v showroomu Bonhams v Londýně.

Co se samotného vozu Rolls-Royce týče, slavnému zpěvákovi byl doručen v červnu roku 1965. Tou dobou byl ještě vybaven standardní tovární výbavou a jeho karoserii zdobil lak v odstínu "Valentine Black". Netrvalo to však dlouho a Lennon si ho začal přizpůsobovat svým potřebám.

Zadní sedačky byly vyměněny za dvoulůžkovou postel a k vybavení vozu přibyla televize, telefon a lednice. Krátce nato navštívil Lennon i neznámou karosárnu, kde si objednal divoký lak, jaký vidíme na snímcích.

Vůz se v podobě, v jaké ho nyní vidíme, ukázal světu jen několik dnů předtím, než skladba "Sgt. Pepper" pobláznila většinu tehdejšího světa.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy