Italové i Němci dostali za uši. Odborníci vyhlásili Trezor nejlepším konceptem roku

Renault Trezor | foto: Renault

Kam koncept Renault Trezor přijede, tam získává obdiv a ocenění. Poslední úspěch zaznamenal na prestižní výstavě automobilů Concorso d'Eleganza Villa d'Este, kde si vysloužil ocenění za Koncept roku. A podle nás rozhodně po právu.

V případě konceptu Trezor se ale nejedná o první úspěch. Již dříve získal ocenění "Koncept roku" na motoristickém festivalu v Paříži nebo ocenění na Ženevském "Car design Awards".

K úspěchu se vyjádřil i Stephane Janin, vedoucí oddělení designu v sekci Renault Concept. Podle jeho slov je poslední získané ocenění důkazem toho, že velcí odborníci a sběratelé považují automobily za součást umění.

Aby se mohl koncept Trezor soutěže vůbec zúčastnit, musel Renault dopravit dvě vozidla. Jedno jako čistě designovou záležitost, ovšem to druhé muselo být plně funkční. Díky tomu tak Trezor dostal pohonný systém z Formule E, který podává výkon 260 kW (353 koní) a 380 Nm.

Na Concorso d'Eleganza Villa d'Este tovo šak bylo k vidění opravdu hodně, včetně konceptu nového BMW řady 8 kupé, které si také získalo mnoho pozornosti. Kterému vozu byste titul nejlepšího konceptu roku přiřkli vy?

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy