Už jste viděli milionté Porsche 911? Vypadá stylově

Milionté Porsche 911 | foto: Porsche

Vyrobit miliontý vůz už pro dnešní automobilky není žádnou výzvou. Ovšem málokdy se stane, aby byl vyroben miliontý vůz prémiového sportovního automobilu, jakým je právě Porsche 911.

Ačkoliv Porsche 911 patří mezi klasiku co se sportovních vozů týče, na svůj miliontý kus muselo čekat celých 54 let. Vůz byl dnes dokončen v hlavním závodu společnosti, nacházejícím se u města Zuffenhausen.

Miliontá 911 dostala zelený lak v odstínu "Irská Zelená", stylová kola připomínající klasické disky "Fuchs", pozlacené označení a interiér kožený interiér s dřevěným obložením - zkrátka klasika, kterou už v současných vozech Porsche příliš často nezahlédnete. 

Ačkoliv je model 911 nejúspěšnějším modelem automobilky Porsche, v počtu prodaných "sportovních vozů" má automobilka stále co dohánět. Chevroletu se totiž podařilo prodat už přes 1,5 milionu vozů Corvette. Podobného výsledku se dosáhl i Nissan se svými modely řady Z. Mezi jeden z nejvyráběnějších sportovních vozů, který už také přesáhl jeden milion kusů, patří i malý roadster Mazda Mx-5.

Porsche ale k dnešnímu dni zveřejnilo ještě jedno zajímavé číslo. Podle výzkumů automobilky se totiž z milionu vyrobených automobilů pohybuje po silnicích stále přes cca 700,000 vozidel typu 911. A to je za 54 let výroby úctyhodné číslo.

Brzy ovšem můžeme čekat další miliontý vyrobený vůz této automobilky. Prémiové SUV Porsche Cayenne je totiž velice oblíbené, od začátku jeho výroby v roce 2003 vyrobila automobilka do roku 2013 přes 500,000 těchto vozů. Dá se tak očekávat, že za pár let bude nejúspěšnějším modelem právě Cayenne.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy