Fiat 124 Spider není jen přeznačená Mazda MX-5, říká koncern FCA

Fiat 124 Spider | foto: Fiat

Po dlouhém vyčkávání a napínání se odhalilo nedávno na losangeleském autosalonu dvojče oblíbené Mazdy MX-5, vlastním jménem Fiat 124 Spider. Po premiéře začaly ihned dohady o tom, zda je hezčí japonský nebo italský roadster. Šéf Fiatu Australia, Pat Dougherty, k tomu říká, že 124 Spider není jen přeznačená MX-5.

Pokud sledujete automobilové dění, určitě Vám nemohla uniknout premiéra pickupu Fiat Fullback, který je v podstatě pouze přeznačeným Mitsubishi L200. Ale zástupci FCA zdůrazňují, že příběh 124 Spider není stejný jako u Fullbacku. Zmíněný šéf australského zastoupení prohlásil, že oba vozy mají pouze „společný vývoj“. Každopádně, Fiat má jinou karoserii, odlišné pohonné jednotky a originální design. Dokonce Dougherty řekl, že designéři italské značky neviděli MX-5, zatímco navrhovali 124 Spider.

Stejnou „písničku“ zazpíval také Andrew Chesterton, komunikační stratég koncernu FCA v Austrálii. Přesněji zmínil, že 124 Spider nabídne jiný motor, převodovku i karoserii, ale dokonce i mnoho prvků v interiéru je jedinečných. Jenomže například marketingový ředitel FCA, Olivier Francois, přiznal, že oba vozy toho mají celkem dost společného. Ale pak nezapomněl opomenout, že design 124 Spider je zkrátka „Made in Italy“.

Co má dále v plánu Mazda s modelem MX-5, to se zatím neví. Ovšem ve Fiatu je situace opačná, protože potvrdil příchod ostrého roadsteru od Abarthu, který se představí nejspíše v příštím roce. Dokonce se rojí domněnky o tom, že se Fiat se 124 Spider vrátí do šampionátu WRC – případně však až v roce 2017. Musím ale upozornit, že vstup do rally nebyl prozatím oficiálně potvrzen.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy