Maybach S650 už vám nestačí? Zkuste nový Brabus 900 a důležitou schůzku už nezmeškáte

Monstrózně upravené vozy Brabus 900 a 700 | foto: Brabus

Není to tak dlouho, co automobilka Mercedes-Benz inovovala vrchol své nabídky, model S-Class Maybach, vrcholem své motorářské divize: dvakrát přeplňovaným V12 z modelu S65 AMG. Objemná limuzína tak dostala novou krev do žil, ovšem podle některých té krve stále nebylo dost, takže do hry vstoupil i Brabus.

Jedna z předních společností specializujících se na úpravy vozů Mercedes-Benz totiž představila zcela novou řadu automobilů, vycházejících z modelu Maybach S650 - jejich výkon se však v Brabusu podařilo zvednout až na 888 koní.

Ptáte se jak? Inu nebylo to nic snadného, už motor v modelu AMG S65 vydává to nejlepší, proto došlo na starou poctivou práci na bloku. Objem byl zvětšen z 6.0 na 6.3, vyměnila se turbodmychadla, ojnice, kliková hřídel, písty, atd. Motor zkrátka prošel kompletní přestavbou. Změny se však nevyhnuly ani interiéru a exteriéru, kde můžeme vidět i drobná aerodynamická vylepšení.

Nejzásadnější změnou jsou však výkony samotného vozu. Akcelerace z 0 na 100 km/h probíhá za 3.7 sekundy, ovšem čas je značně omezen trakcí vozu, který spoléhá pouze na pohon zadních kol. Každopádně maximální rychlost nyní dosahuje téměř 350 km/h, což na limuzínu vážící přes dvě tuny není vůbec zlé.

Brabus však nezůstane jen u tohoto modelu, úpravy nabídne i majitelům standardního modelu S600 a vozu AMG S65, neboť všechny tyto vozy sdílí stejný motor. Pokud by se vám však tento výkon zdál za hranou vašich možností, případně by vám přišel až nesmyslně velký, u Brabusu jistě naleznete i další možnosti optimalizace. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy