Zlato, karbon a ohromný výkon. Španělský supersport oslnil Las Vegas

Tramontana by Vilner | foto: Vilner

Už jste někdy slyšeli o automobilce Tramontana? Pokud ano, pak před vámi smekáme. Tato španělská automobilka už sice působí na trhu s automobily cca 10 let, ovšem povědomí o ní má jen poměrně úzký okruh lidí. To by se však mohlo výrazně změnit poté, co na akci SEMA v Las Vegas představila svůj exkluzivní model, za jehož designem stojí Atanas Vilner a který v sobě kombinuje pořádný výkon i oslnivě zlatý vzhled.

Model, který nese příznačný název "Tramontana by Vilner" je jedinečnou kreací, kterou od ostatních modelů už z dálky rozeznáte díky hojnému použití zlatého dekoru. Ten se totiž objevuje na kapotě, křídle, bocích, kolech i v motorovém prostoru. Vrcholem této zlaté horečky je pak interiér, který se doslova leskne.

S výjimkou několika ovládacích prvků a tlačítek si totiž celý interiér vzali na starost specialisté ze společnosti Vilner, kteří mu vtiskli punc vznešenosti. Příkladem mohou být třeba dva sedačky umístěné za sebou, jejichž povrch zdobí kůže s "šupinatou" texturou, přičemž jejich středy jsou zlaté, stejně jako niť, kterou byla sedačka prošívána.

Zlatou barvu pak nalezneme na palubní desce, v bočních panelech, na volantu a zlatá se dokonce stala i barvou bezpečnostních pásů. Kde není použita zlatá, tam se objevuje kombinace kůže a Alcantary, jak si můžeme všimnout na volantu nebo u koberečků. Ani zde však nechybí alespoň zlaté prošívání.

Tramontana by Vilner (2:51) | zdroj: youtube.com

Pokud se ale odpoutáme od blyštivých detailů a nahlédneme pod kapotu, nalezneme zde 5.5-litrový motor Mercedes-Benz biturbo V12, generující výkon 662 kW (888 koní) a 920 Nm točivého momentu. Všechna tato síla je pak posílána skrze sedmistupňovou sekvenční převodovku pouze na zadní kola.Váhy se však bát nemusíte, díky kompaktním rozměrům a četnému využití karbonu, jak je vidět z fotografií, se zastavila ručička na hodnotě 1.268 kilogramů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy