Už jste slyšeli o Shelby F-150 Super Snake? Tenhle pick-up dostal přes 700 koní

Shelby F-150 Super Snake | foto: Shelby

Američané milují pick-upy, zvlášť model F-150, který je často označován za nejprodávanější automobil v USA. Toho se rozhodl využít úpravce Shelby, který oblíbenému pick-upu nadělil agresivní vzhled a pořádnou porci výkonu.

Že je Shelby F-150 Super Snake něčím výjimečným poznáte hned na první pohled. Velký nasávací otvor na kapotě motoru, větší a agresivně vyhlížející nárazníky vyplněné síťovinou, závodní pruhy a všudypřítomné nápisy Shelby a odznáčky kobry člověku hned napoví, odkud brali designéři inspiraci při navrhováním tohohle monstra - pokud netušíte, inspirací se stal Ford Mustang Super Snake.

Uvnitř vozu se toho příliš nezměnilo. Kromě plakety se sériovým číslem každého vozu zde přibylo jen pár dalších znaků kobry a odkazů na slavnou historii vozů Shelby.

Pod kapotou zůstal pětilitrový motor V8, který dostal pořádný kompresor, nový systém sání, větší vstřikovače a upravenou škrtící klapku. Díky tomu se vyhoupl ze sériového výkonu 385 koní na 750 koní.

Maximální rychlsot ani hodnoty zrychlení z 0 na 100 km/h nám Shelby bohužel neprozradil. Víme ale, že vůz bude dostupný s pohonem zadních i všech kol. Produkce bude omezena na 150 kusů a cena jednoho začne na 96,680 dolarů, tedy asi 2,3 milionu korun.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy