Nový Ford Mustang dostal upravený Performance Pack. Řezat zatáčky teď bude ještě snadnější

Faceliftovaný Ford Mustang GT nabídne díky Performance Pack 2 zcela nové jízdní zážitky | foto: Ford

Nedávno faceliftovaný Ford GT nabízí řadu zajímavých novinek, ovšem pokud jste řidič se sportovními ambicemi, tak vás bude určitě nejvíc zajímat zcela nový Performance Pack 2, díky kterému se zážitky z řízení Mustangu posunou zas na zcela jinou úroveň.

Základem pro Performance Pack 2 je jeho předchozí verze, ovšem oproti ní přibylo pár menších úprav, které ale zásadně zlepší zážitky z řízení vozu. Jednou z úprav je i předělaný přední nárazník, který díky svému tvaru dokáže při rychlosti 129 km/h vyvinout přítlačnou sílu až 11 kilogramů. Podobně byl upraven i zadní spoiler, ovšem u něj jsme se konkrétních hodnot přítlaku nedopátrali.

Aerodynamikou však úpravy nekončí, pozornost věnovali technici i podvozku a řízení. Mustang nově sedí na speciálních tlumičích MagneRide, zadní stabilizátor je tužší o 67%, přední stabilizátor o 12%, a výměny se dočkaly i pružiny, které jsou na zadní nápravě tužší o 20% a na přední nápravě o 13%. Onen nárůst v tuhosti ale není oproti sériovému Mustangu, ale oproti předchozí generaci Performance Packu.

V podbězích se usídlila nová 19-palcová kola obutá do speciálních pneumatik Michelin Pilot Sport Cup s rozměrem 305/30. V kombinaci s kompletně předělaným a sníženým podvozkem by tak nový Mustang měl nabídnout mnohem lepší grip, čitelnost a ovladatelnost.

Aby Ford podtrhl výjimečnost a sportovnost Performance Packu 2, bude možné ho objednat pouze k automobilům s manuální převodovkou.

Otázkou však je, na kolik tato úprava vyjde. Oficiální ceník zatím není k dispozici a do severoamerických autosalonů dorazí nový Mustang teprve začátkem jara. Cena se však dá odvodit podle Performance Packu 1, který stál 4.000 dolarů (87.000 korun). Nová varianta Performance Packu tak nejspíše ještě trochu podraží.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy