Hyundai Kona jako elektromobil? První odhady mluví hned o dvou variantách

Hyundai Kona | foto: carscoops.com

Od oficiálního představení kompaktního městského SUV Hyundai Kona už sice uplynulo pár týdnů, ovšem stále se kolem něj motá pár dosud nezodpovězených otázek. A jednou z nich je samozřejmě i elektrifikace, která je v současnosti mezi výrobci automobilů hlavním trendem.

Na některých trzích se Kona neobjevila ještě ani se spalovacími motory, ovšem v plánu už je i elektrifikace zahrnující jak hybridy, tak čisté elektromobily. A právě o druhé zmíněné skupince vozů se objevily nové informace na webu InsideEv.com.

Podle všeho by se Kona měla objevit jako elektromobil hned ve dvou variantách. Zatímco slabší by měla být vybavena bateriemi o kapacitě cca 40 kWh s dojezdem okolo 240 kilometrů, silnější by mohla dostat baterie o kapacitě 64 kWh a s tím i spojený dojezd okolo 390 kilometrů na jedno nabití.

Motory i baterie by měla dodat společnost LG Chem, která mimo jiné zásobuje i elektromobily Chevrolet Bolt. Je tak více než pravděpodobné, že elektrické Hyundai Kona nabídne shodný výkon okolo 200 koní. Otázky však panují okolo samotných baterií. Zatímco Chevrolet odebírá baterie s kapacitou 60 kWh, Hyundai by měla dostávat baterie s kapacitou nepatrně větší, tedy cca 64 kWh.

Stále se však bavíme o pouhých spekulacích. Jak to s elektrickou Konou dopadne bychom se ale měli dozvědět už poměrně brzy, některé zdroje totiž naznačují, že premiéra se má uskutečnit již během autosalonu v Ženevě, tedy na jaře příštího roku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy