I ty, Forde? Německé úřady vyšetřují dieselové Mondeo kvůli emisím

ford mondeo | foto: Ford

Německé úřady měly na žádost ministerstva dopravy zahájit vyšetřování možného podvodu s měřením emisí u vozu Ford Mondeo s dieselovým motorem 2.0TDCI. Ford už se dostal do hledáčku německých úřadů několikrát, ovšem vždy vyvázl s čistým štítem.

Německý business magazín Wirtschafts Woche přinesl informaci, podle které poslední měření výfukových zplodin vedlo k podezření na podvod s emisemi u vozu Ford Mondeo s dieselovým motorem 2.0 TDCI. V minulosti už se německé úřady zaměřily na vyšetřování modelů Focus a C-Max, jejich vyšetřování ale nikdy neodhalilo nic špatného.

Od začátku kauzy dieselgate se německé úřady zaměřily prakticky na všechna odvětví automobilového průmyslu a jejich vyšetřovatelé navštívili nejen na koncern VW, ale také na společnosti Daimler, BMW, Opel nebo koncern Fiat Chrysler.

Podle webu AutoCar se ovšem Ford brání a popírá jakékoliv manipulace či instalaci zakázaných zařízení. Společnost vydala prohlášení, podle kterého ji KBA (odpovědný Německý úřad) kontaktoval minulý týden a jednalo se o klasický dohled, který se týká všech výrobců na trhu. Ford také nezapomněl zmínit, že právě tato generace Mondea obdržela čtyři Eco-hvězdičky od ADAC a nebyly zde zjištěny žádné manipulace.

Kromě toho byl Ford Mondeo 2.0TDCI v roce 2016 zkoumán i britským vládním úřadem pro dopravu, který taktéž nenašel žádné důkazy o tom, že by během testů mělo být s emisemi jakkoliv manipulováno. Ford ovšem hodlá pokračovat ve spolupráci s KBA a hodlá dokázat, že v jeho vozech žádná podvodná zařízení nejsou.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy