Musk konečně prozradil kapacitu baterií Modelu 3

Tesla Model 3 | foto: twitter

Automobilka Tesla už sice prozradila některé technické detaily Modelu 3, včetně jeho dojezdu, ovšem dlouho před námi tajila kapacitu jeho baterií. Tu však nyní prozradil v telefonickém rozhovoru sám ředitel automobilky Elon Musk.

Během konferenčního rozhovoru s finančními analytiky, který se měl týkat zejména emise rizikových dluhopisů o které jsme vás včera informovali, prozradil Elon Musk i kapacitu baterií v obou verzích nové Tesly Model 3. Zatímco slabší varianta s dojezdem 355 km by měla dostat 50 kWh baterii, silnější verze Long Range s dojezdem necelých 500 km nabídne 75 kWh baterii.

Tajemství okolo baterií použitých v Modelu 3 je u Tesly novinkou, neboť dříve výrobce uváděl jejich kapacitu v čísla za označením modelu, jako například u Tesly Model S 100D, kdy právě číslo 100 označovalo kapacitu baterie, zatímco písmeno D značilo pohon všech kol. V rámci zjednodušování značení modelů však tato dodatková označení zmizela.

Z rozhovoru podle webu CarScoops také vyplynulo, že v současné době se Tesla zaměřuje především na výrobu modelu s delším dojezdem Long Range, zatímco nejlevnější základní varianta se zahájení produkce teprve dočká/ vyrábí se pouze v malém množství.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy