Vlastníte novější Audi s naftovým motorem V6 či V8? Pak vás zřejmě čeká milé překvapení

Ilustrační foto (Audi V6 TDI) | foto: wheelsage.org

Automobilka Audi hodlá nabídnout svým zákazníkům vlastnící vozy s naftovými motory V6 a V8 úpravu software, díky které budou jejich vozy během provozu ekologičtější a budou vypouštět mnohem nižší množství škodlivých látek.

Podle webu Carscoops se jedná zhruba o 850,000 automobilů, u kterých může být úpravou softwaru sníženo množství vypouštěných škodlivých látek. Tato iniciativa vznikla spoluprací automobilky Audi a Spolkového úřadu pro motorovou dopravu v Německu (KBA).

Úpravy novějších motorů V6 a V8 TDI (EU5 & EU6) se navíc vztahují i na pohonné jednotky, které byly v rámci koncernu VW použity ve vozidlech Volkswagen či Porsche. Cílem Audi je zachovat budoucí životaschopnost naftových pohonných jednotek, zlepšit kvalitu ovzduší a zároveň předejít budoucímu zákazu či omezení vozidel s těmito motory.

Zatímco v současnosti nabízený opravný software je čistě dobrovolnou činností Audi, společnost je stále vyšetřována úřadem KBA pro podezření z podvádění během emisních měření. 

Již minulý měsíc byla Audi obviněna z podvodů během emisních testů 24,000 modelů A7 a A8, ovšem toto obvinění Audi odmítla s tím, že se jednalo pouze o poruchu software na převodovce.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy