Policisté se dusí ve svých vozech. Žalují Ford o odškodné

Ford Explorer Police Interceptor | foto: wheelsage.org

Automobilka Ford čelí v USA velkému problému. U několika policistů, kteří hlídkovali ve služebních vozech Ford Explorer, totiž byla zjištěna otrava oxidem uhelnatým. V jednom případě otrava vedla i k autonehodě.

Poslední případ otravy oxidem uhelnatým v oblíbeném SUV Ford Explorer se odehrál 18. března v Texasu. Podle webu PoliceOne se policista Zachary LaHood z Austinu vydal na hlídku ve svém služebním voze Ford Explorer, ovšem během jízdy začal pociťovat silné bolesti hlavy.

Příznačky se stále zhoršovaly, až došly do fáze, kdy policista na chvíli ztratil vědomí. Jen s vypětím všech sil dokázal zastavit na parkovišti a vysílačkou si přivolal pomoc. Po převozu do nemocnice u něj testy ukázali otravu oxidem uhelnatým. Policista tak nyní požaduje po automobilce odškodnění, neboť údajně utrpěl několik "neurologických zranění".

Není to však poprvé, co se policista během služby přiotrávil oxidem uhelnatým ve voze Ford Explorer. Příslušník policie Newport Beach utrpěl lahká zranění poté, co během jízdy omdlel a narazil do stromu. I u něj byly nalezeny stopy po otravě tímto plynem. Podobná hlášení se objevují i z dalších policejních stanic. Některé dokonce přistoupily k tomu, že do vozu nainstalovaly detektory oxidu uhelnatého.

Podle zpráv z CBS News dochází k uvolňování oxidu uhelnatého v momentě, kdy je motor pod velkou zátěží a zároveň je puštěna klimatizace. Celou záležitostí se však nyní začaly zabývat příslušné úřady.

K problému se vyjádřila i automobilka Ford. Společnost již dříve vyšetřovala zápach výfukových zplodin, na který si stěžovali někteří zákazníci. Podle Fordu však nehrozilo žádné ohrožení života, zdraví či bezpečnosti. K problémům s policejními vozy Ford dodal, že může být způsoben dodatečným vybavením vozů speciální technikou, nebo neodbornými opravami vozidel.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy