Aston Martin DB11 dostal nadupaný motor z dílny Mercedes-AMG

Aston Martin DB11 s motorem V8 od AMG | foto: wheelsage.org

Automobilka Aston Martin dělala kolem nového motoru V8 pro vozy DB11 velké tajnosti, těm je však dnes konec. Podle dnešního prohlášení se zájemci o nádherná britská GT dočkají dvakrát přeplňovaného osmiválce nesoucího označení AMG.

Dvakrát přeplňovaný motor V8 o objemu 4.0 litru dá k dispozici výkon 375 kW (510 k) a točivý moment 695 Nm. Díky tomu dokáže Aston zrychlit z 0 na 100 km/h za rovné 4 vteřiny a dosáhne maximální rychlosti 301 km/h.

Zákazníci si však stále budou moci zvolit i dvakrát přeplňovaný dvanáctiválec o objemu 5.2 litru, který generuje výkon 447 kW (608 k) a točivý moment 700 Nm. Ačkoliv má vůz k dispozici více koní, ve zrychlení z 0 na 100 km/h je rychlejší jen o 0,1 vteřiny a maximální rychlost činí 321 km/h.

Na těchto malých rozdílech ve výkonu má podle CarScoops hlavní vliv váha. Motor V8 je menší a mnohem lečí, než V12. Konstruktéři tak ušetřili nezanedbatelných 114 kilogramů, čímž srazili váhu DB11 s V8 na 1,860 kg.

Pokud se však bojíte, že zběsilý německý motor AMG pokazí Aston Martinu jeho styl elegantního britského gentlemana, můžeme vás uklidnit. Technici z britské automobilky vyvinuli nový výfukový systém, vlastní systém sání a také vytvořili zcela nový software pro řídící jednotku, který zajistí typické chování vozů Aston Martin. Mimo jiné došlo i na úpravu podvozku.

Aby bylo snazší odlišit od sebe vozy s motorem V8 a V12 na první pohled, dostala varianta V8 tmavé rámečky světlometů, speciální hliníková kola a dva výdechy na kapotě, zatímco verze V12 má tyto výdechy čtyři.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy