Porsche Cayenne neprošlo emisními testy. Další oběť Dieselgate?

Porsche Cayenne S Platinum Edition | foto: Porsche

Nedávno jsme vás informovali o tom, že německé úřady prověřují automobilku Audi a Porsche pro podezření na podvody u emisních testů. Nyní přichází z Německa další informace, podle kterých je prvním pachatelem těchto podvodů Porsche Cayenne V6 TDI.

Německý list Der Speigel informoval v minulých dnech o tom, že Porsche Cayenne s motorem V6 TDI neprošlo nezávislými testy, které zkoumaly množství vypouštěných emisí.

Porsche Cayenne S Platinum Edition | foto: Porsche

Podle tisku se měl testu chopit úřad TUV Nord, který populární SUV testoval během běžného provozu a přitom měřil vypouštěné emise. Podle Helge Schmidt, která měla testování na starosti, byly u vozu skutečně zaznamenány vyšší vypouštěné emise. Navíc šlo o takové hodnoty, se kterými by vůz neprošel schvalovacím procesem na úřadech.

K testu se vyjádřila i samotná automobilka, podle které ale tyto testy nejsou "srozumitelné". Vypouštěné emise totiž může ovlivnit řada faktorů, mezi které patří zátěž motoru, rychlost nebo teplota.

List Der Spiegel navíc ve svém článku připomíná, že vozy Porsche Cayenne s motorem 3,0 TDI už měly v letech 2013-2016 projít svolávací akcí právě kvůli kauze Dieselgate.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy