Američané nedostanou vyšší výkon ve faceliftovaném Golfu R

Volkswagen Golf | foto: Archiv AutoRoad.cz

Pamatujete si na ty časy, kdy celá Evropa mohla jen tiše závidět řidičům za oceánem jejich výkonná osmiválcová monstra s nesmyslně velkým počtem koní? Volkswagen si to zřejmě pamatuje, a tak se rozhodl srovnat účty.

Celá věc se má takto. Současná generace VW Golf dostane v průběhu tohoto léta facelift. Němečtí inženýři by měli provést drobné kosmetické úpravy jak na exteriéru, tak v interiéru. Pro většinu motoristických nadšenců je ale nejdůležitější, jaké změny se odehrají v motorovém prostoru vrcholných modelů Golf GTI a Golf R, tedy pokud se vůbec nějaké odehrají.

Podle serveru Car and Driver se ale zdá, že změny opravdu přijdou. Verze GTI by měla dostat ve všech svých variantách dalších 7 kW (10 koní), tudíž by se její celkový výkon vyhoupl na 164 kW (220 koní). Model Golf R by však žádný výkonový přídavek dostat neměl, alespoň ne na trzích v zámoří. Na starém kontinentu by se však jeho výkon měl vyhoupnout z 217 kW (292 koní) na 228 kW (306 koní). Volitelné výkonové balíčky by měly být omezeny také pouze pro Evropský trh, včetně výfukového systému Akrapovic, unikátních kol, atd..

Spolu s nárůstem výkonu ovšem také dojde k opuštění produkce dvoudveřové karoserie, ve snaze snížit komplikovanost výroby. Ostatně podle odhadů VW se vozů s dvoudveřovou karoserií prodá cca jen 20%. Osmá generace Golfu, která by se měla představit zhruba během tří let, tak bude k dostání zřejmě jen v čtyřdveřovém provedení.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy