Singer připravuje retro Porsche 911 s boxerem o výkonu 500 k. Pomůže mu tým F1 Williams.

Singer vyladí boxer na impozantních 500 k | foto: Singer

Americký tuner a restaurátor vozů značky Porsche dodává od roku 2009 modifikovaná Porsche ze 60. a 70. let osazená moderní technikou. Nyní se spojil s firmou Williams Advanced Engineering, která patří pod tým F1 Williams. Společně připravují vzduchem chlazený boxer o výkonu 500 k.

 Vzduchem chlazený šestiválec s atmosférickým plněním dostane komponenty z titanu, hořčíku či karbonu. Singer společně s Williamsem převrtá agregát o původním objemu 3,6 l na výsledné čtyři litry. Změny prodělají i hlavy motoru - budou mít po dvou vačkových hřídelích a každý válec dostane čtveřici ventilů a dvojici vstřikovačů benzinu. Singer sebevědomě očekává maximální výkon 500 k při 9000 ot./min, čímž se zařadí na rovinu s vodou chlazeným agregátem ze současného GT3 RS! Jako poradce bude při vývoji přizván i sedmaosmdesátiletý konstruktér původního šestiválce z roku 1963 Hans Mezger.    

 

V roce 2018 vznikne pouhých 75 kusů tohoto Singer - Porsche. S vysokým výkonem motoru souvisí i nové aerodynamické úpravy podlahy a překonstruované prvky karoserie, jako například zadní difuzor či odvětrávací otvory integrované do zadních světel. Hmotnost klesne pod jednu tunu na výsledných 990 kg.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy