Modernizovaná Mazda 6 poprvé s turbem, downsizingu se však bát nemusíme

První snímky modernizované Mazdy 6 | foto: Mazda Motor

Její oficiální premiéra proběhne sice až 29. listopadu na autosalonu v Los Angeles, přesto už informace o modernizované Mazdě 6 prosakují na veřejnost již nyní a rozhodně se máme na co těšit - zejména pod kapotou.

Současná generace Mazdy 6 je na trhu již od roku 2012, ovšem od té doby prochází již třetí modernizací, díky které si tyto vozy se skvělou reputací osvojí jak nové technologie, tak nové pohonné jednotky z řady Skyactiv-G, které nově nabídnou i schopnost odpojování válců pro úsporu paliva.

První snímky modernizované Mazdy 6 | foto: Mazda Motor

Největší pozornost na sebe však strhává přeplňovaný motor Skyactiv 2.5T, který se poprvé objevil v modelu CX-9. Jakých hodnot se od tohoto motoru dočkáme zatím není jisté, ovšem pod kapotou SUV generuje 250 koňských sil a 420 Nm točivého momentu. Mazda už však nyní sebevědomě prohlašuje, že nový motor nabídne "bezkonkurenční pocit výkonu, klidu i vzrušení".

Chybět nebude ani modernizace bezpečnostních technologií i-Activsense, mezi které patří tempomat s radarem, díky kterému bude vůz schopen samostatně zastavit a znovu se rozjet, nebo kamery s pokrytím 360 ° okolo vozidla.

Soudě dle prvních dvou fotek došlo i na drobné změny v exteriéru, který nyní působí "klidněji". Větší změny se však udály v interiéru a zejména co se týče palubní desky, která se více naladila na úspěšný designový jazyk automobilky. Informací zatím není příliš mnoho, nicméně nejpozději 29. už budeme vědět vše.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy