Subaru vyrobí limitovanou edici BRZ STI Sport. Něco zásadního mu však stále chybí

Subaru BRZ STI Sport | foto: Subaru

Kromě konceptů a zcela nových modelů se na tokijském autosalonu představilo i několik zajímavých limitovaných edicí. Velkou pozornost na sebe strhlo i Subaru BRZ STI Spot, které svým názvem vzbuzovalo velká očekávání.

Pokud ale čekáte stovky koní pod kapotou, velkolepé změny a  nové jízdní zážitky neustále vyplavující hektolitry adrenalinu, musíme vás poněkud zklamat. Navzdory označení "Sport" a zkratce STI (Subaru Tecnica International), kterou dostávají jen ty nejostřejší modely, tomuhle BRZ něco chybí.

A tím "něčím" je podstatný přísun výkonu. Samozřejmě, že oněch 197 koní proudících na zadní kola z 2.0 litrového atmosferického čtyřválce není málo, ovšem řekněme si upřímně: kdyby vám Subaru / Toyota nabídla více, byť za cenu přeplňovaná, skutečně byste odmítli?

Odpověď je na každém z nás, nicméně my bychom se skoro vsadili, že by se jistě pár lidí o pár koní navíc přihlásilo. Úprava modelu BRZ STI však spočívá v něčem zcela jiném - v ovladatelnosti. Podle všeho mělo dojít na úpravu řízení, podvozek dostal nové výztuhy, tlumiče pocházejí od společnosti Saschs a v podbězích se objevila 18-palcová kola, díky čemuž vůz skutečně vyčnívá z davu.

Celkově bude vyrobenou pouhých 100 kusů, ovšem nemusíte se bát, že byste mohli některý z nich přehlédnout. Každý vůz totiž ponese speciální lak v odstínu "Cool Grey Khaki" a bude vybaven znaky STI.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy