Zaplaví čínské elektromobily evropské ulice? První odvážný už odkryl karty

Exeed TX | foto: Chery

Čínská automobilka Cherry je pro většinu evropské populace velkou neznámou, ovšem to by se prý mělo brzy změnit. Tato automobilka by totiž ráda již brzy pronikla na evropské trhy s celou paletou svých elektromobilů. Co konkrétního víme o jejich plánech?

V rozhovoru pro magazín AutoCar se o plánech automobilky rozpovídal její výkonný ředitel Anning Chen, podle jehož slov hodlá značka přivést na evropské trhy hned několik elektrifikovaných vozidel. Těšit se tak můžeme na micro-hybridy, hybridy, plug-in hybridy a dokonce i na čistě elektrická vozidla BEV (battery electric vehicles).

První vozidlo se na evropském trhu objeví zhruba mezi lety 2019 až 2020, ponese název TX a distribuováno bude pod novou značkou Exeed. Přesně tento vůz se před několika týdny objevil na autosalonu ve Frankfurtu a to rovnou ve své Plug-in hybridní variantě, která nabízela baterie o kapacitě 12 kWh a čistě elektrický dojezd cca 69 kilometrů.

Až se SUV objeví na trhu, mělo by být podle webu CarScoops dostupné jak s manuální šestistupňovou převodovkou, tak se sedmistupňovým automatem s dvojitou spojkou. Velkou otázkou však zůstává nejen kompletní paleta motorizací, ale také úroveň zpracování a cena. Oba faktory totiž budou pro evropské zákazníky zásadní.

Na odhalení dalších modelů, které chce Chery do Evropy přivést, si ale budeme muset ještě počkat.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy