První snímek revolučního tahače Tesla? Unikl na internet. Jaké jsou rozdíly od konceptu?

Tohle jsou pravděpodobně první snímek revolučního elektrického tahače Tesla | foto: carscoops.com

Elon Musk, výkonný ředitel automobilky Tesla, už před časem ohlásil oficiální datum, kdy spatříme první a zřejmě revoluční tahač poháněný bateriemi. Pravděpodobně první snímek tohoto stroje však unikl na veřejnost ještě dřív, než se předpokládalo.

Sice není stále jasné, zda tahač zachycený na návěsu kamionu je opravdu tím dlouho očekávaným novým modelem Tesly, ovšem nasvědčuje tomu hned několik indícií. Zaprvé je zde značná podoba s první fotkou, kterou ukázal Elon Musk světu již v dubnu.

Druhou indícií je pak skutečnost, že fotografie byla pořízena na malém letišti, kde se již dříve testovaly nové modely Tesly a již dříve zde byl spatřen první prototyp Modelu S P85 D.

Pokud si ještě vzpomínáte na první uveřejněný snímek nového tahače Tesly, jeho charakteristickými znaky byla vysoká stavba, nafouklé blatníky kol a vysoké světlomety umístěné na samotném okraji karoserie. Pokud se pak podíváte na nedávno pořízený snímek, většina toho odpovídá.

Jediným rozdílem může být výška celého stroje, ovšem pokud se podíváte na snímek pozorněji, v jeho levé části je vidět větrný deflektor, který byl z náklaďáku odmontován zřejmě z důvodu přepravy. Pokud by však byl na náklaďáku nainstalován, podoba s prvním snímkem by byla jednoznačná.

Co se dojezdu týče, agentura Reuters již dříve uvedla, že dojezd tohoto čistě elektrického tahače by se měl pohybovat v rozmezí ca 321 až 485 kilometrů na jedno nabití. Jistý podíl na tom bude mít i onen vysoký větrný deflektor, který by měl snižovat odpor vzduchu při přechodu mezi tahačem a návěsem.

Web Teslarati, který fotku zveřejnil mezi prvními, pak uvádí, že představení tohoto tahače by mělo proběhnout ve středu 26. října v areálu Tesly v Hawtorne.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy