BMW plní přání milionům fanoušků, oživí legendární modely

Testování BMW M2 na Nürburgring - možná již v úpravě M2 CSL | foto: youtube.com

Okolo obnovení výroby vozů BMW s označením CLS se vedou řeči již několik let, ovšem vždy šlo jen o domněnky či zbožná přání. Tomu je teď ale konec, neboť o osudu modelů CLS padlo konečně rozhodnutí - vyrábět se budou.

V rozhovoru pro časopis Road&Track to potvrdil sám šéf sportovní divize BMW M Frank Van Meel. Podle jeho slov nahradí označení CSL (Coupe Sport Light) v současnosti používané značení GTS, které je v posledních letech užíváno u vozů BMW M4. CSL se tak opět vrátí na vrchol "potravního" řetězce sportovních vozů BMW a bude označovat to nejlepší sportovní náčiní, jaké může automobilka nabídnout.

Pod označením CSL i nadále zůstane značení CS (Coupe Sport), které bude také reprezentovat "sportovní" náčiní, ovšem se čtyřmi sedadly a mnohem vyšším komfortem pro běžné cestování. Pod modely CS pak i nadále zůstávají klasické modely M či modely M Competition Pack.

Debatě na téma "Jaké modely označení CSL dostanou?" se Van Meel snažil celou dobu vyhnout, nakonec ale naznačil, že se nikdy nedočkáme takto upraveného modelu X5 M. SUV tedy vypadávají ze hry, ovšem podle všeho se Van Meel nebránil sedanům s označením CSL, což by mohlo vydláždit cestu pro vozy jako M3 či M5 CSL, jak uvádí web CarScoops.

Jedním z prvních modelů, který by se mohl znaku CSL dočkat, se zřejmě stane nová výkonná varianta modelu M2 Coupe, ovšem prozatím nejde o potvrzenou informaci.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy