Co vše se změnilo? Porsche unikly fotky nového SUV Cayenne

První snímky nové generace Porsche Cayenne | foto: Porsche

Nová generace Porsche Cayenne by se měla veřejnosti představit až 29. srpna, ovšem Porsche si neuhlídalo produkční fotky a ty tak vypluly na povrch již nyní. Co je tedy na novém Porsche Cayenne nového?

Fotky nového Cayenne už kolují po internetu nějakou chvíli, ovšem vždy se jednalo o fotky z testování maskovaných prototypů. Dnes však máme k dispozici produkční fotky, které z Porsche unikly jen pár dnů před premiérou.

Na celkovém designu vozu se toho příliš nezměnilo, největší změnou tak budou zřejmě zadní světlomety, které si vzaly inspiraci z modely Panamera. Po jejím vzoru jsou totiž spojeny pruhem napříč celými zadními dveřmi.

Oproti minulé generaci tak bude působit záď vozu moderněji. Na přední části se toho moc nezměnilo, ovšem v lehce upravené masce se usídlily nové světlomety. Při pohledu z profilu se silueta lehce změnila a nyní působí ostřeji a dynamičtěji. 

Mezi fotkami jsou také snímky interiéru, který nově působí mnohem uhlazeněji a jednodušeji. Panel infotainmentu dostal větší rozměry a ze středové konzole zmizela některá tlačítka a ovladače.

Ačkoliv zvenčí tedy nejsou změny příliš patrné, pod slupkou Cayenne se ukrývá nová platforma MLB Evo z dílny VW Group. Tu využívá i nová Audi Q7 a s jejím využitím se počítá i v případě nového VW Touareg. Více informací, například ohledně pohonných jednotek, se dozvíme až za pár dnů během oficiálního představení.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy