Maserati omladilo Ghibli, ve hře je i autonomní řízení

Omlazené Maserati Ghibli | foto: Maserati

Maserati zveřejnilo první oficiální snímky omlazeného modelu Ghibli, jehož premiéra teprve proběhne zítra, 25.08. na Chengdu Motor Show. Kromě omlazovací kůry se však Maserati dostalo i nové technologické výbavy, díky které by automobilka měla vstoupit do světa autonomních vozidel.

Jaké změny se tedy u modelu Ghibli odehrály? Vůz dostal zcela nový přední nárazník a upravenou masku, kterou nyní zdobí mnohem více chromových doplňků. Pokud se podíváme za přední kola, pak nově nalezneme dole na nárazníku nápis "GranLusso".

V zadní části se také událo pár změn, ovšem jsou méně výrazné. Jednou z nich je například nový nárazník s difuzorem v barvě vozu, díky čemuž by Maserati mělo získat "ostřejší rysy", než měl jeho předchůdce.

Zatímco na první pohled jsou změny víceméně mírné, Maserati se chlubí výrazným pokrokem v oblasti aerodynamiky. Mimo to ale došlo i na úpravy v oblasti elektroniky a technologie. Jednou z takových je například instalace nových LED světlometů s funkcí denního svícení,

Pokud jsme se dostali k technologiím, je také důležité zmínit, že řidič by měl mít k dispozici i řadu nových asistenčních systémů. Bohužel k nim nemáme žádné konkrétní specifikace, ale Maserati již údajně naznačilo, že společnost díky nim vstoupila do světa "autonomního řízení", jak informoval web CarScoops.

Co se týče pohonných jednotek, zde by k žádným změnám docházet nemělo. Zákazník si tak může vybrat mezi dvěma benzínovými dvakrát přeplňovanými motory V6 3.0 litru s výkonem 350 / 410 koní. K dispozici zůstává i starý známý naftový motor 3.0 litru V6 o výkonu 275 koní.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy