Sportovní Passat GT se dočká realizace, Evropa má ale smůlu

Americký Volkswagen Passat GT VR6 (2016) | foto: Volkswagen

Nabídka vozidel řady Passat by se v příštím roce mohla rozrůst o další výkonný kousek, jehož vzhled a technika by měly vycházet z konceptu Passat GT. Ten automobilka Volkswagen představila na autosalonu v Los Angeles již v roce 2016.

Podle webu Digital Trend, kterému se povedlo získat vyjádření přímo od zástupce Volkswagenu, by se nový Volkswagen GT měl držet konceptu, který automobilka představila na autosalonu Los Angeles v roce 2016. Tato designová studie byla postavena na americké specifikaci Volkswagenu Passat, který se vyrábí v Tennessee, a měla být určena pouze pro americký trh.

Pro ten by měla být určena i produkční verze Passatu GT, ovšem tlak z Evropy by to mohl ještě změnit. Co se vzhledu týče, měl by se nový Passat GT odlišovat černými zrcátky, decentním spoilerem na víku kufru a červenou linkou kolem černé masky, která je spjata zejména s vozy Golf GTI. Chybět nebudou ani specificky designovaná kola a cestující potěší sportovní sedadla.

Pod kapotou modelu GT by se měl ukrývat standardní motor Volkswagen VR6 o objemu 3.6 litru s výkonem 280 koní. Ten bude s největší pravděpodobností spojen s DSG převodovkou, která bude posílat výkon na přední kola. O variantě 4Motion, jako v případě Golfu R, se prozatím neuvažuje.

Co se však zjistit nepodařilo, je předpokládané datum odhalení nového Passatu GT. Podle Digital Trends by představení mohlo proběhnout na internetu v průběhu několika týdnů, nebo až na autosalonu v Los Angeles, který se koná v listopadu.

Na showroomech v USA by se však první Passaty GT měly objevit ještě před koncem roku a jejich cena by se měla pohybovat okolo 30 000 dolarů, tedy cca 667 000 korun.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy