Lexus LC-F chce vyzvat na souboj nejsilnější Godzillu

Možná podoba nového Lexus LC F | foto: bestcarweb.jp

Blížící se Lexus LC F, který hodlá automobilka vypustit na svět během roku 2019, si nebere malé cíle. Podle poslední informací se totiž zdá, že hodlá konkurovat nejvýkonnější verzi Nissanu GT-R Nismo, nebo Mercedesu-AMG GT.

Japonský motoristický web "Best Car Web" přinesl informace, podle které by chce automobilka Lexus nabídnout ve svém připravovaném modelu LC F výkon rovnající se Nissanu GT-R a zároveň komfort, který se bude rovnat BMW řady 6. 

Standardní Lexus LC 500 se v současné době nabízí s atmosferickým osmiválcem o objemu 5.0 L, nebo s hybridním 3.5 litrovým motorem V6. Pokud se však automobilka bude chtít vyrovnat Nissanu GT-R, pravděpodobně bude muset sáhnout po výkonnějším agregátu, kterým by se mohl stát například přeplňovaný osmiválec o výkonu 600 koní. Taková porce by pak neměla problémy s žádnou konkurencí.

Pokud však stavíte výkonný stroj, nelze jen přidávat výkon. Vítanou změnou by bylo i snižování hmotnosti, o tom však vedení Lexusu v současné době podle webu CarScoops mlčí.Sluší se však připomenout, že současná generace Lexusu LC s motorem V8 váží 1,9 tuny, což je hodně. 

S váhou měl potíže i model RC F, kterému byla jeho váha neustále vytýkána. Pokud by se však Lexus ze svých chyb poučil a naordinoval modelu LC F dietu, mohla by to být další cesta k úspěchu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy