Kompaktní SUV, které se vydá novým směrem. Tesla ukázala nový model Y

Tesla model Y | foto: Tesla Motors

Automobilka Tesla představila na své nedávné konferenci malou ukázku z chystaného kompaktního SUV Model Y, které má zákazníkům nabídnout zcela nové jízdní vlastnosti i technologické možnosti.

Sám Elon Musk je prý z Modelu Y opravdu nadšen. Podle jeho slov by se vůz mohl dostat na silnice koncem roku 2019 nebo začátkem roku 2020. Jednou z důležitých novinek, kterou Musk na konferenci oznámil, byl vývoj samostatné platformy pro Model Y a jeho stavba ve zcela nové továrně.

V současnosti se všechny vozy značky Tesla vyrábí v továrně ve Fremontu, zde už ale dochází místo i na parkovištích, natož ve výrobních prostorách. Sám Musk dokonce prohlásil, že před několika dny nedostatek parkovacích míst málem odstartoval nepokoje.

Kromě informací ohledně nového Modelu Y se ale Musk vrátil i k současnému SUV, Model X. O tom měl údajně prohlásit, že byla chyba stavět tento vůz na platformě sedanu Tesla Model S. Zřejmě i proto bude nový model Y postaven na zcela nové platformě. Původně se ale uvažovalo o sdílení platformy s modelem 3, který by měl jít do prodeje za několik měsíců.

Nic bližšího k samotnému Modelu Y už Musk nedodal. Pouze se zmínil o tom, že více informací bychom se mohli dozvědět během letošního září, kdy chce Tesla představit svůj prví nákladní vůz Tesla semi-truck.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy