Škoda Rapid & Citigo 2018. Více muziky za méně peněz

Modernizovaná Škoda Rapid | foto: Škoda Auto

Automobilka Škoda Auto vydala tiskovou zprávu, ve které informuje o novinkách kterých se dočkáme u modelů Škoda Rapid a Škoda Citigo pro modelový rok 2018.

  • Škoda Rapid a Rapid Spacebek

V případě Rapidu se dočkáme poměrně velkých změn. Nově bude možné vybavit vůz bi-xenonovými světlomety s LED denním svícením a integrovanou funkcí směrových světel. Zadní světla budou zatmavená a v případě modelu Rapid Spaceback je možné je osadit LED technologií.

Základní výbava bude nově zahrnovat klimatizaci, rádio Blues, dálkové centrální zamykání a praktické doplňky v zavazadlovém prostoru. Uvnitř vozu se můžeme těšit na nové funkce konektivity jako jsou SmartLink+, Škoda One App a nesmí chybět ani služby Škoda Connect včetně Škoda Infotainment Online pro infotainmentový systém Amundsen.

Škoda Rapid 2018 | foto: Škoda Auto

Kromě rozšiřování nabídky základní a příplatkové výbavy chce automobilka Škoda nalákat nové zákazníky i na nižší ceny. U základní výbavy Active by mělo být cenové zvýhodnění až 39.500 Kč. U sportovně laděné varianty Monte Carlo můžeme očekávat zvýhodnění až 64.000 Kč pro variantu liftback a až 60.000 Kč u varianty Spaceback.

Dostupnější by se měly stát i pakety PLUS, které zahrnují např. tempomat, parkovací kameru, winter packet, atd.. Příjemnou novinkou je i zlevnění automatické dvouspojkové DSG převodovky. Za tu si nově připlatíte “jen“ 35.000 Kč.

V rámci modernizace byly základní modely Rapid a Rapid Spaceback osazeny litrovým přeplňovaným motorem TSI. Ten by měl být proti svému předchůdci 1,2 TSI lehčí, kultivovanější a úspornější.

  • Škoda Citigo

Novinky se nevyhnuly ani nejmenšímu modelu značky Škoda. Nové tvary dostala kapota, maska chladiče a nárazníky. Přepracovány byly i mlhovky, které mohou být nově osazeny Corner funkcí. Uvnitř vozu se modernizace dočkal přístrojový panel.

Škoda Citigo 2018 | foto: Škoda Auto

Škoda Citigo je k dostání ve výbavě Active, Ambition a Style. K dispozici bude i varianta Monte Carlo a limitované edice Fresh. Pro řidiče toužící po ekologickém provozu je připraven model G-Tec s pohonem na zemní plyn.

I v případě Citigo došlo na cenová zvýhodnění. Ta však nejsou natolik výrazná jako v případě modelu Rapid.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy