Nový obytný vůz na bázi modelu Xbus od společnosti Electric Brands

Xbus camper | foto: Xbus

Německá společnost Electric Brands představila novou verzi modulárního vozidla Xbus. Elektromobil se tentokrát proměnil v plnohodnotný obytný vůz. Zatím se jedná pouze o koncept, ale počítá se se sériovou verzí.

Kompaktní obytný vůz postavený na modulární dodávce Xbus má na délku pouhých 3965 mm. Přesto, že nemá ani 4 metry, nabízí zázemí pro dvě osoby, a to jak na jízdu, tak i na spaní. Komfort při táboření zvyšuje kuchyňka s tekoucí vodou, vařič a dokonce i lednička. A kdyby bylo venku nevlídně, posádka se může zabavit sledováním filmů na velké televizi. Při stání se dá navíc vnitřní prostor zvětšit díky výsuvné střeše a neobvyklému systému výsuvného zadního okna.

Obytný Xbus je poháněn čtveřicí elektromotorů umístěných v nábojích kol a má zvýšenou světlou výškou. Celkový výkon motorů je 15 kW, což umožňuje dosáhnout maximální rychlosti 100 km/h. Motory napájí baterie o kapacitě 10 kWh. Díky ní může malý teréňáček ujet na jedno nabití asi 200 kilometrů. K dispozici bude též s větší 30kWh baterií. V tomto případě se rezerva chodu novinky zvýší na 600 kilometrů. Dodatečnou energii hlavně pro kempování zajistí solární panely.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy