Dacia je připravená přejít na výrobu elektromobilů, čeká jen na vhodné podmínky

Nová Dacia Duster nabídne působivější exteriér a hodnotnější interiér - praktičnost a nízkou cenu si ovšem zachovává | foto: Dacia

Značka Dacia měla dlouhé roky pověst výrobce laciných a nepříliš zajímavých automobilů, ovšem s příchodem modelu Duster se situace rapidně obrátila. Kvality automobilky dokonce vystoupala v očích zájemců natolik, že si Dacia začala troufat i na elektromobily.

V rozhovoru pro britský motoristický web AutoCar to naznačil samotný šéf automobilky Jean-Christophe Kugler, podle jehož slov Dacia jen čeká na moment, kdy se objeví poptávka po elektromobilech jak mezi zákazníky, tak mezi politiky.

A my se takovému prohlášení vlastně ani nemůžeme divit, vždyť Dacia má pro elektrifikaci to nejlepší zázemí. Díky své účasti v alianci automobilek Renault-Nissan-Mitsubishi má přístup k obrovskému množství již vyzkoušených technologií jak v oblasti elektromobilů, tak v případě hybridů a plug-in hybridů.

Jediné věc, která automobilce schází, je vhodná platforma. Ani to byl ale nemusel být problém, neboť podle Kuglerových slov je automobilka připravena rychle reagovat na měnící se podmínky či požadavky trhu.

Kromě diskuze na téma elektrické budoucnosti Dacie ale Kugler zamířil i k současné nabídce modelů a náramně si vychvaloval prodeje vozů Duster, Lodgy a Logan s dieselovými motory. Ty poslední dobou ztrácí u většiny automobilek na oblibě, ovšem v případě Dacie tomu tak není. Jediným modelem u kterého převažují benzínové motory je prý pouze Sandero.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy