Británie je v pasti. O naftové motory nestojí a elektromobily si nemůže dovolit

Velká Británie by mohla mít s elektromobily velké problémy. | foto: Ford Motor Company

Velká Británie se dlouhou dobu stavila do role ochránce životního prostředí, který neváhá přispět svým obyvatelům na nákup "ekologického" vozu s naftovým motorem.

Pohádka o ekologičnosti vznětových motorů už ale skončila a místní vláda hledá řešení, jak se podobných automobilů zbavit. Jednou z možností je tzv. šrotovné, díky kterému by lidé, kteří se zbaví staršího dieselu, mohli dostat příspěvek až 2.000 liber.

Ten by měl lidi motivovat k nákupu ekologičtějších vozidel. Tedy buď moderních dieselů s filtrem pevných částic, nebo vozů s benzínovým motorem. Proč se ale nemluví o elektromobilech, když se podle většiny automobilek jedná o budoucnost?

Odpověď je překvapivá a přinesl jí server Autocar. Kdysi průmyslová velmoc má totiž problémy se svou elektrickou sítí. Na některých místech by údajně stačilo připojit na nabíječku šest elektromobilů a došlo by k výpadku. A podobných míst je prý poměrně dost. 

Před vládou tak stojí poměrně zásadní úkol celou síť optimalizovat. Elektromobily sice tvoří pouze 4 % vozidel na anglických silnicích, to by se ale mohlo brzy změnit. Segment elektromobilů totiž minulý rok zaznamenal nárůst o 31 %.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy