Kvasiny už nestíhají? Obrovská poptávka po SUV zajistila Karoqu místo v Mladé Boleslavi

Automobilka Škoda zahájila sériovou výrobu nového SUV Karoq i v Mladé Boleslavi | foto: Škoda Auto

Na začátku nového roku zahájila společnost Škoda Auto sériovou výrobu nového modelu Karoq v závodě v Mladé Boleslavi. Po Kvasinách je to druhý český závod, v němž automobilka nový kompaktní vůz kategorie SUV vyrábí. Karoq je tak jediným modelem značky Škoda, který je vyráběn ve dvou českých závodech automobilky.

„Silná poptávka po našich SUV modelech potvrzuje, že jsme vozy Škoda Karoq a Škoda Kodiaq uvedli na trh ve správný čas,“ říká Michael Oeljeklaus, člen představenstva společnosti Škoda Auto za oblast výroby a logistiky. „Jsme hrdí na to, že se závod v Mladé Boleslavi nyní, vedle závodu v Kvasinách, stává dalším výrobním místem pro model Karoq v České republice,“ dodává Oeljeklaus.

První Karoq sjel v Mladé Boleslavi z linky před několika dny. Závod v Kvasinách zahájil výrobu nového kompaktního SUV koncem července 2017. Zahájením prodeje modelu Karoq v říjnu 2017 česká automobilka dále posílila svou SUV ofenzívu, zahájenou modelem  Kodiaq.

Kromě cca 320 nových Karoqů denně se však v mladoboleslavském závodě vyrábí i modely Fabia a Fabia Combi, Rapid a Rapid Spaceback a Octavia a Octavia Combi. V tuto chvíli tedy mladoboleslavská produkce zahrnuje čtyři modelové řady a během roku 2017 opustilo její brány cca 547 000 vozů.

V rámci Strategie 2025 bude značka Škoda v následujících letech svou modelovou paletu důsledně rozšiřovat. Zaměří se přitom především na rozšiřování nabídky vozů kategorie SUV. Zahájením sériové výroby modelu Škoda Karoq v Mladé Boleslavi teď automobilka dosáhla dalšího milníku – Škoda Karoq je jediným modelem značky Škoda, který je vyráběn ve dvou českých závodech automobilky.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy