G-Power BMW M3 CSL

Jan Fiala, 3. září 2007, 22:20 Google+

Tuningová firma G-POWER se pustila do dalšího bláznivého projektu - pod kapotu BMW M3 CSL E46 nacpala vyladěný vidlicový desetiválec o výkonu 550 koní! G-POWER se tuningem vozů BMW zabývá již 30 let. Přesto touží nejen sobě, ale především svým potenciálním zákazníkům

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
M3 CSL

M3 CSL | foto: G-POWER

Sdílejte článek

znovu a znovu dokazovat, že takzvaně "umí".

A proto tentokrát pustila do úprav BMW M3 E46 CSL. Pod kapotu se dostal firmou G-POWER upravený motor V10 ze současné eMkové řady BMW. Výkon motoru výrazně překračuje hodnotu 500 koní, a tak má mít toto CSL velmi výrazně lepší jízdní výkony - přesto byste však úpravy vzhledu hledali asi marně, takže jde doslova o vlka v rouše beránčím.

U G-POWER jsou opravdoví kouzelmníci, a tak se jim podařilo napasovat obrovský desetiválec ze současného modelu M5 do omezeného motorového prostoru předchozí M3 CLS. Ale nezůstalo pouze u toho. Zákazníci G-POWER mohou těžit z takřka třicetiletých zkušeností firmy s laděním motorů, takže motor V10 díky úpravám dosahuje výkonu 550 koní a při akceleraci vůz doslova katapultuje točivý moment 580Nm. V porovnání s původním motorem M3 CSL, což byl ředový šestiválec o výkonu 360 koní a s točivým momentem 370 Nm jde o vskutku působivá vylepšení. Ovšem ani další fakta bychom neměli opomíjet. Navzdory hmotnosti vozu 1550 kg se G-POWER podařilo posunout výkonový hmotnostní poměr z původních  3,9 kg/koně  na skvělých 2,7 kg/koněš. Zrychlení z klidu na 100 km/h se z původních 4,8 sekundy zlepšilo na 4,2 sekundy. Ještě znatelnější je zlepšení akcelerace z klidu na 200 km/h. Tuto rychlost nyní G-POWER CSL V10 dosáhne za 11,6 sekundy! A aby toho nebylo málo, také maximálka přesahuje mnoho konkurentů ze Stuttgartu či Maranella: z původních 285 km/h  se totiž zvýšila na 335 km/h.

G-POWER nabízí tento upravený desetiválec pro celou řadu modelů BMW. V nabídce figuruje pro současné kupé trojkové řady, vozy Z4, X5 nebo novou M3. Navíc G-POWER pracuje na verzi motoru, která bude dopována dvěma turbodmychadly. Pro první úroveň úprav je cílovým výkonem hranice 640 koní, pro špičkovou verzi pak je očekáván maximální výkon na úrovni až 750 koní.

Aby bylo nadále bezpečné vozem jezdit, došlo na původním CSL i k dalším úpravám. G-POWER se totiž zaměřil také na podvozek a v úzké spolupráci se specialistou na podvozky, firmou KW automotive, připravil zcela přepracovaný systém zavěšení a nová kola. Parametry podvozku tak odpovídají vyššímu výkonu a podvozek lze naladit jak pro závodní okruhy, tak pro jízdu po běžných silnicích.

Pro upravené CSL jsou nabízena i speciální kola v designu Silverstone. Kola mají design deseti dvojic paprsků, který zajišťuje lepší chlazení brzd. Kola jsou přitom lehčí, nežli originální eMková kola od BMW. Nižší neodpružená hmotnost kol má tak pozitivní vliv na jízdní komfort, a to navzdory nízkoprofilovým pneumatikám. Na kolech o průměru 18 až 21 palců a šíři 8,5 až 10,5 palce jsou namontovány pneumatiky se systémem run-flat.

Zdroj: G-Power

Vytisknout

Diskuze: G-Power BMW M3 CSL

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Subaru Forester

OFF ROAD TEST: Subaru Forester – jak zvládá náročný terén ?

Peugeot 508

TEST Peugeot 508 GT Plug-in Hybrid 225 – jeden z nejlepších liftbacků na trhu?

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

reklama

Doporučujeme

LS 600h

Hybridní Toyoty jdou v Evropě na dračku

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud