Green: Byl jsem překvapen, když jsem se dozvěděl, že Mercedes končí v DTM

-haj / iMotorSport.cz, 28. prosince 2017, 21:25 Google+

Jamie Green za Mercedes v DTM jezdil osm let. Když se dozvěděl, že jeho někdejší zaměstnavatel s DTM končí, tak byl hodně překvapen.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Jamie Green lituje rozhodnutí Mercedesu opustit DTM

Jamie Green lituje rozhodnutí Mercedesu opustit DTM | foto: www.dtm.de

Sdílejte článek

Jak víme, tak Mercedes bohužel DTM po sezoně 2018 opouští a to po takřka 30 letech v Deutschen Tourenwagen Masters. V budoucnu se budou stuttgartští prezentovat nadále ve Formuli 1 a nově také ve Formuli E. Spoustu lidí z odborné veřejnosti tato zpráva zaskočila, stejně tak i Jamieho Greena, který patřil do jezdeckého kádru značky osm let a mezi lety 2005 a 2012 vyhrál pro Mercedes celkem osm závodů. Od roku 2013 jezdí Brit za Audi, se kterým během pěti let vyhrál dalších osm závodů a v uplynulých třech letech sezonu zakončil vždy mezi TOP3 jezdci (2015 - 2. místo; 2016 - 3. místo a 2017 - 3. místo). 

Oznámení Mercedesu o konci svého angažmá v DTM den po skončení závodního víkendu v Moskvě Jamieho Greena dost překvapilo. "Byl jsem totálně překvapen, když jsem slyšel, že končí. Myslel jsem si, že jako první vystoupí BMW. Když jsem slyšel, že je to Mercedes, tak jsem si řekl:  'Wow! OK, to jsem nečekal!' Ukazuje to, že by člověk neměl nic vylučovat a neustále musí počítat s nečekaným."

img-responsive

Jamie Green v dobách svého působení u Mercedesu | foto: dtm.de

Dle jezdce Audi je to velká škoda, že Mercedes s koncem sezony 2018 končí v německé závodní sérii. "Je to velká škoda, že končí. Mercedes byl od samotného začátku nosným sloupem tohoto mistrovství a sérii hodně podporovali. Když nastupovali pouze s Audi, tak sérii drželi při životě a myslím, že si za to oba výrobci zaslouží velké uznání," pokračuje Green v rozhovoru pro německý 'Motorsport-Total.com'. Dle svého vyjádření Brit "z toho profitoval, protože jsem měl i nadále práci, ačkoliv na startu byli jen dva výrobci. Toho jsem si hodně cenil."

Jamie doufá, že odchod Mercedesu DTM dokáže využít jako šanci ke svému dalšímu rozvoji. "Doufám, že to bude budíček pro sérii, protože by neměli [promotéři] spoléhat na to, že zde lidé stále budou a budou pomáhat. Musí sérii posílit, aby mohla nadále obstát. Doufám, že toho dosáhneme. Musíme být mezinárodnější. Podle mého názoru musíme mít více závodu v evropském zahraničí, ve více zemích. Musí přijít také více výrobců. I kdyby Mercedes zůstával, tak bychom potřebovali více výrobců, kteří nebudou němečtí, abychom byli mezinárodnější," pokračuje britský pilot. 

img-responsive

Poslední tři sezony u Audi byly úspěšné - Green vždy patřil mezi TOP3 celkově | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

"Čím více výrobců bude zapojeno, tím menší kontrolu budou mít ve strategických a politických tématech. Bylo by to zdravější pro všechny." A jak vidí Green možnou spolupráci s japonskými GT? "Spojení k Japonsku je velmi pozitivní. Musí na tom být ale dále zapracováno. Pokud budeme mít stejná technická pravidla, tak z toho může být celosvětový šampionát. Co se týče rychlosti aut, technologie a profesionality, tak by to mohla být královská třída. Tamější úroveň je velmi vysoká. Všichni výrobci, nejen ti němečtí, by se toho tam měli zúčastnit a měli bychom jezdit na nejlepších tratích světa."

"V Německu jsou skvělé tratě, ale na celém světě jich je ještě mnohem víc. Pak bychom mohli všichni ukázat, že naše auta jsou mega, to by bylo moje přání," zakončil Green. Jen dodejme, že speciály DTM se prezentovaly v rámci závodního víkendu japonských Super GT na okruhu v Montegi. Za jejich volanty seděli Loïc Duval (Audi), Augusto Farfus (BMW) a Maro Engel (Mercedes). Na říjnovém finálovém závodě DTM na Hockenheimu jsme mohli vidět demonstrační jízdy japonských Super GT od Lexusu a Nissanu.

Vytisknout

Diskuze: Green: Byl jsem překvapen, když jsem se dozvěděl, že Mercedes končí v DTM

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Paffett, Gary

Mercedes nevěří v nasazení svých vozů soukromými týmy po stažení se z DTM

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud