Jak dlouho trvá ukrást nový prémiový automobil? Kamerový záznam majitele šokoval

Antonín Marek / AutoRoad.cz, 23. května 2018, 14:35 Aktualizováno 23.5.2018, 14:47 Google+

Vzpomínáte si na doby, kdy stačilo k otevření automobilu jen pár šikovných tahů drátem či provázkem a startování obstarávaly vytrhnuté kabely? Tahle doba už je naštěstí dávno minulostí, ovšem rychlost, jakou jsou nyní zloději schopni ukrást nový automobil, je naprosto zarážející. Na vlastní kůži se o tom přesvědčil majitel nového Mercedesu třídy S, který mu zloději odcizili během pár desítek sekund.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ke krádeži nového Mercedesu stačilo zlodějům pouhých 28 sekund

Ke krádeži nového Mercedesu stačilo zlodějům pouhých 28 sekund | foto: facebook

Sdílejte článek

Vzpomínáte si na film 60 sekund? Tak za tuhle dobu by tihle zloději stihli ukrást auta hned dvě. Krádež nového Mercedesu zaparkovaného na příjezdové cestě domu jim totiž trval těžko uvěřitelných 23 sekund. Během krádeže navíc vůz nijak nepoškodily ani neaktivovali alarm.

Krádež, během níž přišel Danny Talbot o svůj nový Mercedes-Benz třídy S, byla kompletně zaznamenána na bezpečnostní kameru. Záznam, ze kterého vidíme čas loupeže cca 42 minut po půlnoci, pak Danny vyvěsil na svůj Facebook jakožto varování pro ostatní.

A jak je vlastně možné, že zloději během pouhých 23 sekund odjížděli z místa činu v novém Mercedesu třídy C? Využili totiž stále oblíbenějšího systému bezklíčového odemykání a startování, na jehož slabiny jsme v nedávné době upozorňovali a které podle mnohých expertů stojí za rapidním nárůstem krádeže automobilů.

Celý systém funguje následovně: jakmile se pokusíte vzít za kliku, automobil vyšle signál, který hledá majitelův klíč. Signál je však velice slabý, takže jeho dosah se počítá nanejvýš na desítky centimetrů. A pokud se signál s klíčem najde, vůz se odemkne.

Zloději však používají speciální zařízení, které má dva hlavní komponenty. S tím prvním stojí jeden ze zlodějů u auta, beze za kliku a zachytává signál, který vůz vysílá. Signál se pak přenáší do druhého zařízení, které jej vysílá dál, ovšem pořádně zesílený. Proto můžeme vidět, jak jeden z dvojice zlodějů obchází s jakýmsi kufříkem dveře domu a doufá, že klíče od automobilu jsou někde poblíž.

A v tomto případě měli zloději opravdu štěstí a zesílený signál z automobilu se skutečně setkal s klíčem. Jakmile se tak stalo, zařízení zloděje u domu vyslalo signál zpátky k zařízení prvnímu, které jej poslalo do vozu. Automobil si tak myslel, že majitel s klíčem stojí u dveří a ty se odemkly. Stejný proces pak následovat u startování, kdy zloděj mačkal jen tlačítko start.

Zloději se s touto technikou bohužel velice dobře seznámili a rychle se s ní naučili pracovat, takže bezpečnostní kamery už zaznamenaly několik desítek podobných případů. Jejich hledání vám na YouTube rozhodně nezabere dlouhou dobu. Krádeže se přitom vždy uskutečňují během pár desítek vteřin, bez poškození vozu a během hluboké noci.

Experti už před tímto novým fenoménem několikrát varovali a zdůrazňovali, že není vhodné nechávat klíče od automobilu s bezklíčovým odemykáním a startováním poblíž dveří. Ideální je nechat klíče uprostřed domu, kam se bude i zesílený signál obtížně dostávat. K dalším možnostem patří vložení klíčů do plechové krabičky, která signál odstíní, nebo deaktivace bezklíčového odemykání a startování před každou nocí.

zdroj: facebook

Danny Talbot měl však tu smůlu, že zloději dokázali v jeho voze i poměrně rychle deaktivovat systém sledování, takže podle jeho Mercedes-Benz aplikace je jeho vůz stále pokojně zaparkován na jeho příjezdové cestě. O svůj vůz tak Danny pravděpodobně nadobro přišel, ovšem jeho smysl pro humor ho neopustil. V jednom ze svých facebookových příspěvků totiž dodal:

„Úsměvné je, že jsem šel se psem ráno ven a vůbec jsem si nevšiml, že mi někdo auto ukradl. Dal jsem si sprchu atd., vyšel jsem před dům a myslel jsem si, že mám okno a že jsem zapomněl auto zaparkované před hospodou. Pak mi ale došlo, že jsem minulou noc nikde nebyl."

Vytisknout

Diskuze: Jak dlouho trvá ukrást nový prémiový automobil? Kamerový záznam majitele šokoval

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

Honda 0 Series

Honda 0 Series je elektrická vesmírná loď. Japonci s novým elektromobilem mají vysoké ambice

reklama

Doporučujeme

Ford EcoSport Titanium

Kdo může za obří rozmach malých SUV? Velký podíl prý nese Generace Z

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud