10 mobilních aplikací, které řidiči ulehčí život

ar3, 19. srpna 2015, 14:35 Aktualizováno 19.8.2015, 17:54 Google+

Chytré, mobilní telefony se v posledních několika letech staly součástí každodenního života téměř každého z nás. Z toho těží vývojáři aplikací a není tak divu, že v dnešní době existují aplikace téměř na vše. Od hlídání pitného režimu až po monitorování spánku. Na trhu se ale objevuje i nespočet aplikací, které jsou určeny pro nás, pro řidiče. Pojďme se společně podívat na náš výběr těch nejlepších aplikací, které řidičům ulehčí život.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Některé mobilní aplikace mohou řidiči opravdu pomoci

Některé mobilní aplikace mohou řidiči opravdu pomoci | foto: Pexels.com

Sdílejte článek

AUTOŠKOLA


Začneme pěkně od začátku. Než jsme se stali majiteli řidičského oprávnění, museli jsme projít autoškolou. A i pro zvýšení svých šancí u závěrečných zkoušek existuje množství aplikací. Pro tuto příležitost doporučujeme aplikaci s jednoduchým názvem Autoškola od vývojáře Entis-Desing. Tato aplikace obsahuje takřka identické otázky, na které můžete narazit během testů u opravdové závěrečné zkoušky. Aplikace si navíc umí zapamatovat otázky, které kazíte opakovaně a vy si je tak můžete procvičovat do té doby, dokud nezačnete odpovídat správně. Aplikace není ovšem určena pouze pro studenty autoškoly. Každému jistě prospěje čas od času si projít zkušební testy, aby si mohl ověřit své znalosti ohledně pravidel silničního provozu.

FUEOLIO: TANKOVÁNÍ A NÁKLADY


Každý Čech je od přírody spořivý. To platí i o nás, řidičích. Díky aplikaci Fueolio můžete hlídat své výdaje, které investujete do vašeho čtyřkolového miláčka. Aplikace vám umožňuje zaznamenávat jak peníze utracené za tankování, údržbu vozidla, za nákup doplňků k vozidlu, za parkovné či za návštěvu myčky. Ze získaných dat vám dokonce dokáže vypracovat přehledné grafy, díky kterým můžete zjistit, za co utrácíte nejvíce.

PUMPDROID


Pokud už mluvíme o šetření, je rozhodně nutné zmínit v našem výčtu i českou aplikaci Pumpdroid (v Apple storu pod názvem iPumpuj). Tato aplikace dokáže po připojení k internetu vyhledat všechny čerpací stanice ve vašem okolí, včetně jejich aktuálních cen za pohonné hmoty. Po zvolení vámi vybrané benzínové pumpy se dokáže Pumdroid propojit s navigací Google nebo Sygic a ke zvolené čerpací stanici vás zavede. Pumdroid vás navíc dokáže upozornit na stanice, na které byla v minulosti uvalena pokuta ČOI.

OBD CAR DOCTOR


Tuto aplikaci ocení hlavně ti odvážnější a šikovnější jedinci. Pokud jste zběhlí ve fungování moderních automobilů, je vám jasné, že se bez velmi drahého diagnostického přístroje člověk neobejde. Díky této aplikace si ale dokážete s různými problémy ve voze poradit zcela sami. Stačí vám propojovací kabel s vaším vozem a mobilním telefonem a v mžiku je ze smartphonu přenosná diagnostická stanice.

mPARKOVÁNÍ


Většina z nás se s tím určitě už někdy potýkala. Projíždíte naším hlavním městem a v hustém provozu ne a ne najít místo k zaparkování. Díky aplikaci mParkování toto může být již minulostí. Aplikace vám nabídne nejbližší možné záchytné parkoviště, včetně počtu volných míst. K dispozici je také možnost nahlédnout díky kamerám do rušných pražských ulic. Poskytne vám i informace o stupni provozu v Praze a kompletní mapu všech parkovacích zón.

WAZE


Pokud máme vybrat tu nejvhodnější navigaci do mobilního telefonu, je to úkol takřka nadlidský. Navigací je totiž opravdu nepřeberné množství a každému řidiči vyhovuje něco jiného. Nám se během testování nejvíce zalíbila navigace BE-ON-ROAD. Jedná se ale jen o klasickou navigaci, která v základní bezplatné verzi nepřináší žádné převratné funkce. To se ovšem nedá říci o aplikaci Waze. Tato navigace je totiž výjimečná svou komunitou. Pokud jste připojeni k internetu, můžete sledovat všechny řidiče využívající stejnou aplikaci, kteří se pohybují po silnicích. To ale není vše. Řidiči využívající této služby se totiž mohou navzájem informovat o všech nepříjemnostech, které můžete na cestě potkat. Ať se jedná o dopravní nehodu, policejní hlídku či jinou nepříjemnost, Waze vám nabídne okamžité přepočítání trasy a vy tak můžete klidně pokračovat v cestě.

TUDY NE


Aplikace Tudy Ne vám nabízí pohled na všechny dopravní omezení a uzavírky v naší zemi. Díky ní tak budete mít přehled, kde na vaší cestě potkáte dopravní omezení a budete tak moci snadno odhadnout svá možná zdržení. Pokud vás zajímá, kdy bude uzavírka zrušena i tyto informace vám dokáže aplikace Tudy Ne poskytnout.

POLICEJNÍ RADARY ČESKO


Známe to všichni. Policejní radary někdy dokážou každému řidiči znepříjemnit den. Díky aplikace Policejní radary Česko tomu ale již tak být nemusí. Aplikace vás totiž dokáže upozornit na blížící se policejní radar. Pokud se vám ale stane, že jste projeli kolem radaru, který v aplikaci chyběl, není nic snadnějšího, než ho jedním klepnutím na display telefonu přidat do databáze.

BODOVÝ SYSTÉM


Hryže vás někdy špatné svědomí ze spáchání přestupku během řízení vozidla? Potýkáte se stále s myšlenkami kolik bodům, či jak vysokou pokutu můžete za jaký přestupek obdržet? Právě pro tyto případy je dobré využít služeb aplikace Bodový systém. V jejím systému můžete snadno a rychle vyhledat klasifikace jednotlivých dopravních přestupků včetně výše uloženého trestu, jak v peněžní, tak v bodové formě.

ALKOHOL KALKULAČKA


Jedná se o aplikaci, kterou vydala česká organizace BESIP. Díky této aplikaci již nemusíte přemýšlet, zda z vás požité množství alkoholu vyprchalo či nikoli. Stačí do aplikace zadat údaje o svém pohlaví, výšce a hmotnosti. Poté přidat na časovou osu kolik a jaký druh alkoholu jste v danou hodinu požili. Aplikace vám dokáže ihned spočítat, za jakou dobu budete zcela střízlivý a kdy budete opět schopni bez problémů usednout za volant.

Vytisknout

Diskuze: 10 mobilních aplikací, které řidiči ulehčí život

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

reklama

Doporučujeme

Audi MPV (render)

Konkurent pro ActivTourer, nebo výsměch do tváře BMW?

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

  2. Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud