BMW představuje stylové doplňky M Performance Parts pro novou řadu 1

Antonín Marek / AutoRoad.cz, 28. května 2019, 08:42 Google+

Zásluhou moderního podvozku, inovativních technologií a výkonných motorů stanovuje nové BMW řady 1 nové standardy jízdní dynamiky v kompaktním prémiovém segmentu. Tento charakter doplněný třetí generací agilních motorů zajišťuje nezaměnitelně sportovní zážitky již ve standardním provedení. Přesto je ale lze dále zintenzivnit: v okamžiku, kdy nové BMW řady 1 vstoupí na trh, bude pro něj k dispozici i rozsáhlá nabídka exkluzivních dílů M Performance Parts, zaměřená na optické zvýraznění sportovního charakteru, stejně jako dynamického potenciálu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
V okamžiku, kdy nové BMW řady 1 vstoupí na trh, bude pro něj k dispozici i rozsáhlá nabídka exkluzivních dílů M Performance Parts, zaměřená na optické zvýraznění sportovního charakteru, stejně jako dynamického potenciálu

V okamžiku, kdy nové BMW řady 1 vstoupí na trh, bude pro něj k dispozici i rozsáhlá nabídka exkluzivních dílů M Performance Parts, zaměřená na optické zvýraznění sportovního charakteru, stejně jako dynamického potenciálu | foto: BMW

Sdílejte článek

Jak je pro BMW typické, všechny komponenty jsou sladěné nejen vzájemně, ale také s vlastnostmi nového modelu. Například díly určené pro umocnění sportovnějšího vzhledu jsou nejen efektní, ale také navržené s ohledem na nízkou hmotnost a účinnou aerodynamiku. I tyto vlastnosti jsou vyvinuté na základě zkušeností BMW M GmbH získaných ve světě automobilových závodů.

Sportovní lehkost: aerodynamické komponenty exteriéru.

Různé komponenty vyrobené s důrazem na nízkou hmotnost mají buď vzhled pohledového karbonu, nebo leskle černý povrch. Tím podtrhují sportovní vzhled a současně karoserii opticky odlehčují. Aerodynamické vlastnosti a dynamiku vozu zlepšuje M Performance splitter na spodní hraně předního nárazníku, zadní zvýšený spoiler a přítlačné plošky v rozích karoserie, všechny tyto díly mají leskle černé provedení. Leskle černé jsou i vsadky bočních prahů, naopak karbonový je zadní difuzor. Všechny díly M Performance byly navržené přímo pro nové BMW řady 1 a jejich tvar byl laděný v aerodynamickém tunelu. Vysoce kvalitní karbonové komponenty jsou vyrobené s největší pečlivostí ručně, následně jsou lakované průhledným lakem a leštěné do vysokého lesku. Stejná technika je použita pro kryty zpětných zrcátek, které jsou mimořádně atraktivním vizuálním prvkem. Součástí dílů M Performance Parts jsou nové ledvinky tvořící masku chladiče s vnitřní mřížkou namísto tradičních svislých lamel.

Pro účinnější deceleraci: 18“ brzdy M Performance. 

S možností zvýšeného dynamického potenciálu nového BMW řady 1 souvisí i nabídka 18“ brzdové soustavy M Performance, jež poskytuje působivou účinnost kombinovanou se zvýšenou tepelnou odolností i v extrémních podmínkách. Se sportovním stylem vozu vhodně ladí nová, výkonnější brzdová soustava i svým vzhledem, a to zásluhou červeně lakovaných brzdových třmenů. Tento prvek vynikne dvojnásob zejména ve spojení s koly s otevřeným designem. Ve srovnání se standardní brzdovou soustavou mají nové brzdy na přední nápravě zvětšené a odlehčené brzdové kotouče s vnitřním chlazením a odvrtáváním a jsou s nimi dodávány pevné 4pístkové brzdové třmeny. Třmeny jsou vyrobené z hliníkové slitiny a vyznačují se proto nízkou hmotností. Také zadní náprava používá odlehčené brzdové kotouče, v tomto případě jsou spojeny s plovoucími jednopístkovými třmeny.

Kulatá dokonalost: sportovní kompletní sady kol s průměrem 18 a 19 palců.

Se sportovní brzdovou soustavou dokonale ladí kvalitní kovaná kola M Performance Y-spoke 554M s průměrem 18 palců. Tato odlehčená sada letních kol v barvě Jet Black je vybavena barevnou natištěnou grafikou s nápisem M Performance a logem M. Kola z lehké slitiny Y-spoke 711M v šedé barvě Ferric Grey jsou také k dispozici s průměrem 18 palců. Kola určená pro zimní provoz je možné používat v kombinaci se sněhovými řetězy a taktéž je lze kombinovat s M Performance sportovní brzdovou soustavou. Součástí nabídky jsou 19“ M Performance kola z lehké slitiny Double-spoke 555M ve dvoubarevném provedení, která jsou k dispozici jako kompletní sada s letními pneumatikami.

Pro přepravu a uschování kvalitních kol jsou připraveny M Performance vaky na kola. Chrání kola a automobil od špíny a zásluhou zesílených madel je lze komfortně přenášet a nakládat. Výrazné popisy usnadní identifikaci kol a jejich atraktivní M Performance vzhled dodává atmosféru automobilových závodů do každé garáže.

Sportovní atmosféra již při nastupování: LED dveřní projektory s motivy M Performance. 

BMW dveřní projektory zajistí sportovní uvítání okamžitě po otevření dveří. Součástí setu M Performance je trojice diapozitivů promítající BMW M logo nebo jinou grafiku na zem vedle vozidla. Jejich světlo nejenom zvyšuje komfort a bezpečnost při nastupování a vystupování, ale současně vytváří atmosféru exkluzivity a propracovanosti. Sportovní motivy jsou zřetelně vidět i za soumraku.

Ryze závodní pocit: sportovní speciality v interiéru. 

Výrazné doplňky zvyšující sportovnost jsou připraveny také pro interiér nového BMW řady 1. Opravdový závodnický pocit navodí M Performance volant s částečným čalouněním Alcantarou v místech úchopu se zvýrazněnými odkládacími místy na palce. Kromě toho, že je tento volant příjemný na dotyk, se také pevně drží v rukách. Nechybí mu ani červený středicí proužek na 12. hodině a stříbrno-šedé ručně prováděné prošívání. Sportovní a high-tech vzhled volantu může dále doplnit M Performance ozdobný kryt střední části volantu. V nabídce jsou kombinace karbon/Alcantara a karbon/kůže. V obou případech má takto vybavený volant na 6. hodině nápis M Performance. Pro vozy s převodovkou Steptronic Sport je připravena další alternativa: mimořádně kvalitní M Performance karbonové řadicí páčky na volantu, které do interiéru přinášejí další prvek vytvářející atmosféru motorsportu.

img-responsive

V okamžiku, kdy nové BMW řady 1 vstoupí na trh, bude pro něj k dispozici i rozsáhlá nabídka exkluzivních dílů M Performance Parts, zaměřená na optické zvýraznění sportovního charakteru, stejně jako dynamického potenciálu | foto: BMW

Dalším atraktivním doplňkem sportovního příslušenství M Performance jsou kvalitní velurové koberce s vyšitým nápisem M Performance, koženým lemem s kontrastním prošíváním a vlaječkou s typickou M trikolorou v modré, světle modré a červené barvě. Kromě sportovního vzhledu a neklouzavého povrchu mají tyto koberce tvar, který dokonale „padne“ do prostoru pro nohy. 

Vytisknout

Diskuze: BMW představuje stylové doplňky M Performance Parts pro novou řadu 1

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

SsangYong Tivoli

TEST: SsangYong Tivoli - Víme přesně, pro koho je korejský fešák určený

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud