Test: Peugeot e-Traveller, hotelový dostavník

Petr Boháč / AutoRoad.cz, 18. října 2021, 07:03 Google+

Elektřina si postupně hledá cestu ke všem automobilovým kategoriím. Od malých městských autíček, přes super výkonné sedany, až po SUV. Nedávno jsme pro vás otestovali elektronickou luxusní dodávku Mercedes Benz EQV. Nyní tu pro vás máme test další luxusně pojaté elektrické dodávky.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Peugeot e-Traveller

Peugeot e-Traveller | foto: Petr Boháč

Sdílejte článek

Na elektromobil nevypadá

Zvenčí by jen málokdo hádal, že se jedná o elektromobil. Stejně jako menší bráška Peugeot e-208, tak i e-Traveller vychází z vozu s původně spalovacím motorem. Proto zde najdeme v čelní partii vozu velké otvory pro přísun vzduchu, které jiné automobilky často zaslepují , vzpomeňme třeba na elektrickou Konu od Hyundai. Poznávací znamení pro zasvěcené může být kryt nabíjecí zásuvky na předním blatníku vlevo.

Až na detaily je Peugeot e-Traveller stejný jako jeho sourozenci z koncernu Stellantis. Do trojlístku středně velkých dodávek pak krom Peugeotu Traveller patří ještě Citröen Spacetourer a Opel Zafira. I ty jsou k mání jak se spalovacími motory, tak s pohonem na elektřinu.

Velkoprostorový vůz je k mání s možností volby mezi dvěmi délkami rozvoru a třemi délkami karosérie. Nejkratší má rozvor 2925 mm a délku 4606 mm, zatímco nejdelší má rozvor 3275 mm a délku 5308 mm. Na šířku pak mají všechny verze 1920 mm a na výšku buď 1890 mm, nebo v případě paketu All Road s vyšší světlou výškou 1940 mm. Samotný tvar e-Travelleru je přísně účelový s důrazem kladeným na co možná největší vnitřní prostor. Je to v podstatě taková krabice s krátkým "čumákem"

img-responsive

Peugeot e-Traveller | foto: Petr Boháč

Komfort pro osm
Uvnitř je e-Traveller velmi vzdušný a prostorný, což se od takového vozu dá očekávat. Co jsem ale nečekal, jak komfortně a hodnotně uvnitř působí. Již samo nastupování na zadní sedadla zanechá dobrý dojem. Boční posuvné dveře se dají otevřít na dálku. Ne jen odemknout, ale opravdu otevřít. Jsou totiž poháněné elektromotory, a tak se otevírají i zavírají sami. Sedadla ve třech řadách jsou variabilně posuvná a každé má své vlastní oddělené opěradlo. Skvělé je, že díky velkému prostoru mezi sedadlem řidiče a spolujezdcem lze poměrně snadno přecházet z přední části vozu dozadu a zpět. Této výhody jsem využil, když nějaká dobrá duše zaparkovala tak blízko, že nebylo možné otevřít přední dveře. Na dálku jsem si otevřel šoupačky a vlezl tam od druhé řady. Také se mi moc líbí dvojice velkých oken ve střeše vozu. Vyzdvihnout musím též výdechy ventilace ve stropě a osvětlení umístěné mezi tato dvě okna.

Kapitola sama o sobě je pak velikost zavazadlového prostoru. V plném obsazení se za sedadla třetí řady nevejde ani větší nákup. Ceník s technickými rozměry je velice nepřehledný, ale pokud jsem to pochopil správně, mělo by být pro zavazadla pouze 140 litrů objemu. Což si myslím odpovídá. Kufr je široký a vysoký, ale jeho délka je opravdu malá. Naopak , když necháte druhou a třetí řadu sedadel doma, lze dovnitř naložit náklad o objemu až 3600 litrů.

img-responsive

Peugeot e-Traveller | foto: Petr Boháč

Motor jako v malém hatchbacku
Pohonné ústrojí vychází z elektrického Peugeotu e-208. U e-Traveller s daleko větší hmotností je ale vcelku logicky pozměněný trvalý převod. Máme zde tedy elektromotor o výkonu až 100 kW a točivém momentu 260 N.m. Uznejte sami, to na vůz s pohotovostní hmotností bezmála 2 tuny není moc. Navíc oněch 100 kW je k dispozici pouze v režimu SPORT. V normálním režimu má motor výkon pouze 80 kW. Baterie má v našem případě kapacitu 50 kWh, z čeho lze využít pouze 45 kWh. Za příplatek je k dostání e-Traveller s baterií o kapacitě 75 kWh.

Vhodný tak do města
Peugeot e-Traveller v městského provozu spotřebuje v průměru 22 kWh na 100 km. Mimo město se s ním dá bez problémů jezdit i lehce pod 20 kWh na 100 km. Kámen úrazu je pak spotřeba na dálnici. Tam při rychlosti 130 km/h vysaje z baterky 35 kWh na 100 ujetých km. Pokud je tedy reálný dojezd okolo 200 km, tak po dálnici neujede elektrická dodávka ani 130 km.

img-responsive

Peugeot e-Traveller | foto: Petr Boháč

Jako na barové židli
Jak e-Traveller jezdí? Má blíže k osobnímu automobilu a nebo dodávce? První usednutí napovídá spíše k možnosti číslo dvě. Sedím tak vysoko a vzpřímeně, že si připadám jako na barové židli. První kilometry za volantem si připadám nějak nepřirozeně, mám takový zvláštní pocit, že v zatáčkách z té barovky prostě musím spadnout. S přibývajícími kilometry se pocit vytrácí a jízda je vlastně docela příjemná. Zátah motoru v nižších rychlostech je lepší, než by člověk z tabulky technických údajů hádal. Po městě je velkoprostorový Peugeot svižný, pohodlný a tichý.

Za městem se karta obrací a tady je již poměr výkon ku váze znát. Každé předjíždění si řidič musí dvakrát rozmyslet a pak tento manévr ve většině případů raději vzdát. No a dálnice? Tady tedy žádná hitparáda. e-Traveller má omezovač na 130 km/h, takže občasný výlet do levého pruhu možný je, ale každou chvíli se na mě někdo lepí a ani jízda není úplně fajn. Poměrně dost ruší svištění vzduchu a dojezd mizí před očima.

Dobíjení e-Traveller si zaslouží pochvalu. Stačí zastavit u obchodu a než si nakoupíte, máte dobito přes 100 km. Palubní počítač ukazuje rychlost dobíjejí 342 km za hodinu (do 80 % kapacity), to odpovídá skoro 6 km dojezdu za minutu na nabíječce. Sama automobilka uvádí čas dobití z 0 na 80 % za 32 minut. S tím už se dá žít.

img-responsive

Peugeot e-Traveller | foto: Petr Boháč

Za hubičku opravdu není
Elektriká dodávka začíná na částce 1 264 450 Kč za krátkou verzi s menší baterií a výbavou BUISNESS. Naopak nejdráž pořídíte verzi Long s baterií o kapacitě 75 kW a výbavou BUISNESS VIP. Ta vyjde na 1 675 850 Kč.

Pro koho je?
Peugeot e-Traveller je příjemné auto, ale upřímně si ho jako plnohodnotného rodinného parťáka představit nedokážu. Na jedné straně nabízí prostor a pohodlí, na té druhé slabší dynamiku a hlavně omezený dojezd. Volil bych proto verzi s baterií o kapacitě 75 kWh a nebo ještě lépe. Ušetřil bych 360 000 Kč a koupil naftu. Testovaný exemplář si dokážu docela dobře představit v hotelové garáži pro transfery hostů mezi letištěm a hotelem. Navíc hosté, kteří věří tomu, že elektromobil je ekologický, takový dostavník dozajista ocení.

img-responsive

Peugeot e-Traveller | foto: Petr Boháč

Plusy:
- prostor
- luxusně působící interiér
- boční elektrické šoupačky

Mínusy:
- dynamika
- dojezd
- cena

Typ motoru:

elektromotor

Kapacita baterie

50 kWh

Zdvihový objem:

---

Výkon:

100 kW (136 koní)

Točivý moment:

260 N.m.

Převodovka:

A1

Poháněná kola:

přední

Délka:

4606 mm

Šířka:

1920 mm

Výška:

1890 mm

Rozvor:

2925 mm

Zavazadlový prostor:

140 až 3900 litrů

Provozní hmotnost:

1920 kg

V-max:

130 km/h

0-100 km/h:

13,1 s

Dojezd

200 km

Vytisknout

Diskuze: Test: Peugeot e-Traveller, hotelový dostavník

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

Honda 0 Series

Honda 0 Series je elektrická vesmírná loď. Japonci s novým elektromobilem mají vysoké ambice

reklama

Doporučujeme

Ilustrační foto

Prodej aut v EU drasticky klesl. Mercedes propadl nejvíc. Škoda hned za ním

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud