Hyundai Equus - korejský luxus je nejlevnější importovanou limuzínou v USA

Equus

Equus | foto: Archiv AutoRoad.cz

Hyundai oznámil cenovou politiku svého největšího sedanu, se kterým se snaží prosadit v USA. Levnějši jsou jen některé domácí značky

Hyundai svoji cenovou politiku nasadil velmi agresivně. Základní cenovku totiž pověsil na hodnotu 58 tisíc dolarů bez daní (v přepočtu asi milion korun). Za tuto cenu nabídne automobilka slušnou výbavu včetně například vzduchového pružení s adaptivními tlumiči nebo xenonových světlometů. Vyšší výbava stojí 64 500 dolarů a nabídne například oddělená zadní sedadla se samostatně nastavitelnými světly.

Součástí koupě je pětiletá záruka s bezplatným servisem a odvozem vozu přímo z domu. Hyundai také k vozu dodá Apple iPad na kterém je nahraný servisní manuál.

V nabídce je jediný motor, osmiválec 4,6 Tau o výkonu 335 koní.

 Cenově asi nejbližší je v USA Lexus LS 460, který se v USA prodává za 65 tisíc. Zespodu zase útočí domácí Lincoln Town Car za 47 tisíc dolarů.

A proč to všechno? Hyundai uvažuje, že by se svým modelem zaútočil i na Evropu. U nás jsou auta obecně dražší, ale kdyby Hyundai udržel pozici nejlevnějšího vozu ve třídě, mohlo by jít o opravdu zajímavou koupi.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu