Mercedes-Benz Vision Duet, vize luxusního autonomního vozu budoucnosti

Mercedes-Benz Vision Duet | foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Vision Duet je konceptem futuristického vozu, který jako svou diplomovou práci vytvořil Luigi Huang. Koncept pootevírá dveře do budoucnosti automobilů s autonomní technologií 5. úrovně.

Mercedes-Benz Vision Duet navrhl Luigi Huang jako svou diplomovou práci při studiu na ArtCenter California College of Design v Pasadeně. Jelikož vůz disponuje autonomní technologií 5. úrovně, postrádá jakékoli tradiční ovládací prvky, jakými jsou například volant nebo pedály. Místo toho se v interiéru nachází dvojice proti sobě otočených řad sedadel, mezi nimiž je umístěn velký stůl.


Koncept Mercedes-Benz Vision Duet byl inspirován uspořádáním sedadel u motorových člunů. Proto je možné odsunout přední sklo, čímž vznikne další místo pro pasažéra přímo nad přední nápravou.

Mercedes-Benz Vision Duet | foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Vision Duet | foto: Mercedes-Benz


Ačkoli je na první pohled jasné, ke které automobilce se koncept hlásí, nevypadá jako žádný jiný model ze Stuttgartu. Jasně rozpoznatelná je přední část s maskou chladiče s velkou trojcípou hvězdou. Trojcípá hvězda se nachází též v designu velkých litých kol. Přední sada malých světlometů je doplněna o LED světelný pás sahající přes celou šíři vozu, vzadu je elegantní LED lišta nahrazující klasické zadní světlomety. Díky elektrickému pohonu byla možnost vytvořit krátký přední převis a Mercedes-Benz Vision Duet tak vypadá dynamicky a vyváženě.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy