JE TO MÁLO NEBO MOC? Hyundai prozradil, kolik prodal SUV Hyundai Kona Electric

Kompaktní SUV Hyundai Kona Electric zvládlo v rámci 24hodinového testu ujet celkem 1 823 km | foto: Hyundai

Kona Electric, globálně oceňované, zcela elektricky poháněné kompaktní SUV společnosti Hyundai, překonalo hranici celosvětového prodeje 100 000 vozů. K 30. červnu, dva roky a 3 měsíce po uvedení na trh v březnu 2018, dosáhly kumulativní prodeje modelu Kona Electric 103 719 vozů. Více než tři čtvrtiny všech prodaných elektromobilů směřovaly mimo domácí korejský trh.

Model Kona Electric je oceňován za dojezd, který je nejdelší ve své třídě, možnost rychlého nabíjení a rozsáhlou bezpečnostní i komfortní výbavu.

Máte rádi auta? Hledáme nové lidi do redakce. Napište nám na redakce@autoroad.cz a staňte se naším redaktorem.

V dubnu 2020 byl vyhlášen „Nejlepším malým rodinným vozem“ (Best Small Family Car) v prvním ročníku ankety TopGear Electric Awards, a to na základě pozoruhodných výkonů během 24h jízdy evropskými zeměmi o celkové délce 1600 km. Rovněž letos jmenovala renomovaná americká mediální společnost U.S. News & World Report model Kona Electric „Nejlepším elektromobilem“ (Best Electric Vehicle). V roce 2019 zařadil magazín WardsAuto model Kona Electric na svou listinu 10 nejlepších pohonů. Britský časopis Auto Express udělil v roce 2018 tomuto modelu ocenění „Cenově dostupný elektromobil roku“ (Affordable Electric Car of the Year). Elektromobil sehrál významnou roli také v rozhodnutí španělského deníku ABC o vítězství modelové řady KONA v anketě „Nejlepší vůz roku deníku ABC“ (ABC’s Best Car of the Year). Kona Electric je navíc i držitelem titulu „Severoamerický užitkový vůz roku 2019“ (2019 North American Utility Vehicle of the Year).

Hyundai využívá úspěchy modelu Kona Electric v rámci svého pokračujícího úsilí o realizaci mobility s nulovými emisemi, která je zásadní součástí její dlouhodobé strategie. Cílem společnosti je prodávat do roku 2025, kromě modelů s palivovými články, ročně také 560 000 elektromobilů napájených z akumulátorů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy