Autopilot Tesly Modelu 3 nechal vůz nabourat v plné rychlosti

Nehoda vozu tesla model 3 | foto: youtube.com

Na Taiwanu se stala dopravní nehoda, při které Tesla Model 3, řízená autopilotem, najela ve vysoké rychlosti do převráceného nákladního přívěsu. Tento incident byl natočen hned dvěmi dálničními kamerami.

Dle místních zpráv za volantem seděl jistý pan Huang. Po nehodě přiznal policii, že se nevěnoval řízení a nechal vše na autopilotu. Až v poslední chvíli si všiml převráceného přívěsu a začal prudce brzdit. Už však bylo příliš pozdě, a téměř dvoutunový elektromobil, jedoucí rychlostí 110 km/h, se zastavit nepodařilo. Náraz byl tak silný, že přívěs ležící na boku odšoupl o několik metrů.

Nehoda se stále vyšetřuje, ale není důvod pochybovat, že řidič nemluvil pravdou. Velmi podobné nehody, bohužel s fatálními následky, se staly již v minulosti. V roce 2016 zemřel Joshua Brown, kdy jeho Tesla S, řízená autopilotem, narazila také do převráceného návěsu. V loňském roce zemřel další řidič Tesly při srážce s nákladním automobilem. Ani v jednom z případů si autopilot překážky nevšiml.

Abychom Tesle nekřivdili musíme dodat, že autopilot není určen pro plně autonomní pohyb. Společnost Tesla upozorňuje, že se řidič má plně soustředit na provoz a nesundavat ruce z volantu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy