Nová aktualizace vozů Tesla umožní sledovat seriály a filmy

Na obrovské obrazovce Tesly Model 3 si nyní pustíte i oblíbený pořad | foto: Tesla Motors

Tesla vydala novou aktualizaci softwaru, která přidává zajímavé funkce. Týkají se hlavně infotainmentu na palubě vozu. Ve voze si nyní můžete pouštět pořady ze streamovací služby Netflix. Také přináší funkci karaoke s masivní knihovnou písní a textů. Mají takové funkce v autě smysl?

Vzdálené aktualizace softwaru Vašeho vozu jsou jednou z mnoha výhod vozů Tesla a spousta výrobců má podobnou vymoženost také v plánu. V minulosti vyžadoval podobný update návštěvu servisu a zároveň tučný poplatek. Nyní se však se svojí Teslou připojíte k domácí WiFi síti a přes noc dojde k aktualizaci, a to vše bezplatně. Ráno pak nastupujete do vozu s novými vychytávkami.

Nejnovější aktualizace - verze softwaru 10.0 - přináší nové funkce infotainmentu. Mimo jiné přidává možnost sledování seriálu a filmů ze streamovací služby Netflix. Tato funkce je však dostupná pouze při stání vozidla v módu Park. Také přináší funkci karaoke, která je údajně vybavena obrovskou knihovnou písní a textů. Otázkou však zůstává k čemu takové funkce jsou? Odpověď je nasnadě. Vozy Tesla jsou poháněny elektrickou energií, kterou je nutné získat nabíjení. A samotné nabíjení není otázkou několika minut. Většinou jsou je jedná o desítky minut, v případě méně výkonných nabíjecích stanic může jít o hodiny. Během této doby si tedy můžete zkrátit chvíli shlédnutím pár epizod vašeho oblíbeného seriálu.

Nový software také přináší funkci 'Smart Summon'. Ta umožní ovládat jízdu vozu pomocí smartphonu. Vůz tak dokáže vyjet třeba s úzkého parkovacího místa aniž byste do něj nastoupili. Tato funkce je však k dispozici pouze za velkou louží, v Evropě zatím k dispozici není. Patrně zde taková funkce naráží na problémy s homologací. Automobilka na tom však pracuje a funkce by brzy měla zpřístupněna i na starém kontinentě.

Automobilka Tesla je často terčem kritiky. V některých ohledech však zavedené výrobce překonává. Pro novou generaci zákazníku už není důležité, co se schovává pod kapotou, ale spíše to, co se nachází v interiéru. A propracovaný infotainment s širokou škálou funkcí je pro tyto zákazníky rozhodujícím faktorem při koupi. A podle funkcí, které Tesla ve svých vozech zavádí, je vidět, že jí nechybí smysl pro humor.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy