7 sedadel a 3 motory: Upravená Tesla pro rekordní jízdu na Nürburgringu nebo nová generace?

Tesla Model S | foto: edmunds.com

Na Nürburgringu chce šéf Tesly Elon Musk zjevně ukázat celému světu, že jeho Tesla Model S je i přes konkurenci od Porsche stále nejrychlejším sériovým elektrickým vozem na světě. Nyní také odhaluje, jak byl vůz pro rekordní jízdu upraven.

Držitelem rekordního času na Severní smyčce Nürburgringu je Porsche Taycan. S časem 7 minut a 42 sekund se jedná o nejrychlejší čtyřdveřový plně elektrický vůz. Na tento rekord si nyní dělá zálusk i Elon Musk s upraveným modelem S. Tesla Model S možná ve zrychlení z 0-100 patří mezi nejrychlejší vozy planety, na okruzích však nepředvádí přesvědčivé výkony. Na Nürburgringu už to jednou zkoušela v rukách závodníka Robba Hollanda a selhala hned po první třetině nejnáročnějšího okruhu světa.

Na trhu je ale už od roku 2012 a od té doby došlo k mnoha vylepšením. Na okruhu Laguna Seca v Kalifornii nyní stanovila nový rekord v kategorii čtyřdveřových automobilů časem 1 minuta a 35,555 sekundy. Jak to dokázala? Údajně se v útrobách skrývá nové pohonné ústrojí, které zachovává 3 motory jako nejsilnější verze, dosahují však vyššího výkonu. Upraven byl také podvozek.

Nové motory jsou údajně určeny pro novou Teslu Roadster. Otázkou tedy zůstává, zdali se v nějaké formě dostanou Tesly Model S. Možná se tedy dočkáme ještě rychlejší verze než P100D Ludicrous+.

Upravená Tesla Model S má také podle Muska 7 sedadel. Původní Model S byl v této modifikaci k dostání už dříve. V kufru byly umístěny 2 nouzové sedačky spíše pro děti, jednalo se tedy spíše o konfiguraci 5+2. Později tato varianta zmizela z nabídky. Model S už je na trhu 7 let a je tedy možné, že došlo k výraznějším úpravám a dočkáme se úplně nové generace vozu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy