Range Rover Astronaut Edition: Unikátní SUV pro odvážné milionáře

Nový Range Rover SVO Astronaut Edition | foto: Land Rover

Automobilka Land Rover, respektive její oddělení Special Vehicle Operations (SVO), se pochlubila dalším unikátním vozem. Tentokrát se jedná o speciální edici modelu Range Rover, která bude určena pouze pro zámožné odvážlivce, kteří se připravují na svůj let za hranice naší planety se společností Virgin Galactic.

Range Rover Astronaut Edition vznikl na základě partnerství automobilky se společností Virgin Galactic, které vzniko již v roce 2014. Unikátní vůz je pak poctou a zároveň vzpomínkou pro odvážnou komunitu budoucích cca 700 astronautů, kteří se s Virgin Galactic hodlají vydat za hranice naší atmosféry.

Exteriér vozu zdobí speciální modrá barva „Zero Gravity Blue," která měla být inspirována „hloubkou a intenzitou" noční oblohy. Na karoserii také najdeme řadu plaketek se siluetou kosmické lodi Virgin Galactic SpaceShipTwo a tutéž siluetu promítají na zem speciální lampičky ve zpětných zrcátkách.

Ještě zajímavější jsou však úpravy interiéru, kam automobilka kde se kromě jiného objevila i součástka z vesmírné lodi Unity, která poprvé vzlétla do vesmíru v prosinci roku 2018. Konkrétně se jedná o část předního podvozku, která byla přepracována do dvou disků okolo držáku nápojů.

Jeden z disků nese oblíbenou frázi Richarda Bransona, zakladatele Virgin Galactic, který budoucím kosmonautům vždy říká „See you Up there," tedy „Uvidíme se nahoře." Na druhém disku jsou pak zachyceny detaily z vesmírného letu.

K dalším zajímavostem interiéru patří grafika „DNA of Flight," která se kromě karbonové středové opěrky vpředu objevuje i na kožené loketní opěrce zadních sedadel. Na předních hlavových opěrkách, klikách a několika dalších místech se pak znovu objevuje silueta vesmírné lodi SpaceShipTwo, která je symbolem komunity budoucích astronautů Virgin Galactic Future Astronaut. Kupci z řad 700 budoucích astronautů této komunity si však mohou nechat vyšít své iniciály na hlavové opěrky a jistě se najde i pár dalších možností, jak si vůz personalizovat.

Pod všemi těmito módními výstřelky se ukrývá klasický Range Rover Autobiography, který je osazen plug-in hybridní pohonnou jednotkou P400e o kombinovaném výkonu 404 koní s čistě elektrickým dojezdem 42 km. V nabídce by vak měl být i plnotučný 5.0 litrový motor V8 s přeplňováním kompresorem, který nabídne přes 500 koní.

zdroj: youtube.com

#Vozy Land Rover byly součástí každodenního života pro tým Virgin Life již od zahájení naší spolupráce v roce 2014. Astronaut Edition Range Rover je dalším krokem na této cestě a šance pro komunitu Future Astronaut Community oslavit společné hodnoty obou značek, kterými jsou průkopnický duch a pravý pocit dobrodružství." uvedl Gerry McGovern, šéfdesignér značky Land Rover.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy