Jak se žije na závodech? Luxusní zázemí RedBull a Toro Rosso je postavené za 32 hodin

Red Bull se pochlubil novou dřevěnou Energy Station | foto: Red Bull

Závodní týmy Aston Martin Red Bull a Scuderia Toro Rosso se pochlubily svým novým Energy Station, který e bude doprovázet jak na nadcházející Velké ceně Španělska, tak během dalších osmi evropských závodů. Dřevěná budova, označovaná v Rakousku jako Holzhaus, je přitom působivá nejen svým komfortem a elegancí, ale také konstrukcí.

Podle Red Bull vyžaduje stavba přítomnost 25 pracovníků, dvou jeřábů a dvou vysokozdvižných vozíků. Dobře sehraný tým by pak měl mít postaveno během cca 32 hodin, což je vzhledem k rozměrům opravdu působivé. Ještě působivější je však dovětek, že rozebírání jde ještě rychleji.

Budova je zkonstruována převážně z udržitelně získaného australského dřeva, které pochází z oblasti Štýrska. Nemovitost je 32 metrů dlouhá, 11 metrů široká a zaujímá plochu 1 221 metrů čtverečních. Díky chytré konstrukci a využití materiálů se však obejde i bez klimatizace, což je její další velké enviromentální plus.

Uvnitř budovy by mělo být okolo 59 televizních obrazovek, 32 kilometrů kabelů a 211 m2 umělého trávníku. Nechybí samozřejmě plně vybavená kuchyně, která během každého závodního týdne vyprodukuje údajně okolo 100 kilogramů těstovin, 120 kilogramů ryb a 180 kilogramů masa.

„S představením naši nové Energy Station, v Rakousku známé spíš jako Holzhaus, zcela měníme hru. Je to udržitelná stavba navržená podle současných i budoucích požadavků nás i Toro Rosso, která do Paddocku F1 přináší kousek Štýrských Alp. Pokud uvidí alespoň polovinu těch dramat co stará Energy Station, povede si dobře," uvedl Christian Horner, ředitel týmu RedBull.

zdroj: youtube.com

Po Velké ceně Španělska bude nová Energy Station rozebrána a převezena do Monaka, kde by podle informací webu Carscoops, který na elegantní dřevostavbu upozornil, měla být postavena na plovoucím člunu / pontonu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy