Cupra Leon dorazí i jako plug-in hybrid, pod kapotou nabídne 245 koní

Seat Leon Cupra R | foto: Seat

Již příští rok bychom se měli dočkat nové generace Seatu Leon, která přinese řadu novinek - včetně hybridních pohonných jednotek. Ty navíc nebudou jen pod kapotou standardních modelů, ale objevit by se měly i pod kapotami ostrých modelů značky Cupra.

Nový Cupra Leon by se tak podle informací webu AutoExpress měl stát jedním z šesti elektrifikovaných modelů Seat, které se dostanou v roce 2021 na trh. Samotné představení Cupra Leon a Cupra Leon ST by pak mělo proběhnout ještě v závěru roku 2020.

Pod kapotou nové generace Cupra Leon by se měl objevit motor o výkonu 245 koní, který se bude moci pochlubit i skvělými emisemi CO2 v hodnotě méně než 50 g/km. S tímto výkonem by sice nová hybridní Cupra nedosáhla na současné modely, nicméně všichni pevně doufají, že Cupra nabídne kromě jiného i tradiční model jen se spalovacím motorem.

Totožným výkonem 245 koní by se měla pochlubit i produkční varianta konceptu SUV-Coupe Cupra Formentor, představeného na ženevském autosalonu, jak v rozhovoru pro AutoExpress uvedl šéf Cupry Wayne Griffiths. Formentor je tak dalším z modelů, které v brzké době rozšíří elektrifikované portfolio Seatu / Cupry. Kromě toho se však v nabídce nejspíš objeví i tradiční motorizace.

O výkonech standardního hybridního Seatu Leon zatím mnoho nevíme, nicméně podle starších informací by nový Leon měl být postaven na vylepšené platformě MQB a minimálně jedna plug-in hybridní pohonná jednotka by mu měla umožnit dojezd až cca 50 čistě na elektrickou energii.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy