Nejdrsnější české auto vyrazilo do ulic! Sledovat Bureko 6x6 v pohybu je čirá radost

Bureko 6×6 (Youtube/ Bureko 6x6 OFFICIAL) | foto: youtube.com

Pokud bychom měli vybrat nejdrsnější v Česku vyráběné auto, muselo by to být bezesporu Bureko 6x6. Extrémní offroad se třemi nápravami v sobě totiž kombinuje luxus, skvělé terénní vlastnosti a ještě neskutečný výkon, který může dosahovat až 1 200 koňských sil. A vidět tohle auto v pohybu je pak skutečně radost. Zvláště na českých silnicích.

O novém modelu Bureko 6x6 jsme poprvé psali již v září minulého roku, kdy zprávy o tomto stroji doslova obletěly celý motoristický svět. Tehdy jsme mohli vidět Bureko pouze na fotografiích, nicméně před cca dvěma týdny zveřejnila společnost i několik videí tohoto monstra v pohybu. A sledovat ho je čirá radost.

zdroj: youtube.com

Pro připomenutí se sluší uvést, že nový model Bureko 6x6 byl postaven na základech Chevroletu Silverado minulé generace, který dostal zdvojenou zadní nápravu a řadu karosářských úprav. A zatímco exteriér se změnil radikálně, v exteriéru šlo spíše o kosmetické změny. I tak ale vůz nabízí naprosto dokonalý komfort v americkém stylu.

Vůbec nejzajímavější změny se však odehrávají pod kapotou, kde je v základu umístěn 6.2 litrový motor V8 o výkonu 420 koní. Bureko však spojilo síly s Hennessey Performance a nabízí vcelku bohatou paletu motorů V8 osazených kompresorem, jejichž výkon začíná u 600 koní a šplhá až na hodnotu 1 200 koní. Všechny motorizace jsou přitom spojené s automatickou osmistupňovou převodovkou.

Výrobce nabízí model Bureko 6x6 ve dvou specifikacích: kratší Crew Cab s jednoduchou kabinou a Double Cab s čtyřdveřovou kabinou. Delší varianta přitom na délku měří 6.2 metru, což je o cca 33 centimetrů více, než Mercedes-AMG G63 6x6.

Cenu modelu sice výrobce neuvádí, potencionální zájemci však mohou společnost Bureko kontaktovat, model si vyzkoušet a nechat si sestavit nabídku přesně dle svých požadavků. Pokud byste si však chtěli vůz jen prohlídnout, stačí sledovat zajímavé motoristické akce v Česku. Naposledy byl vůz vytaven například na akci For Caravan & Fort Boats.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy