Katastrofální prodeje Infiniti v Evropě. Tohle se majitelům líbit nebude

Infiniti Q30 | foto: Infiniti

Značka Infiniti bojovala o přízeň v západní Evropě dlouho, nakonec se však rozhodla příští rok z Evropy definitivně stáhnout. Český trh přitom Infiniti opustilo již v roce 2016. Za koncem prémiové odnože Nissanu stojí zřejmě dlouhodobě nízký zájem a také stále přísnější emisní kritéria na evropském trhu.

Podobně jako Acura pod vedením Hondy, nebo Lexus pod vedením Toyoty, vznikla značka Infiniti koncem 80. let jakožto prémiová odnož Nissanu pro americký trh. V roce 2008 se však značka dostala i do Evropy, kde však od té doby marně bojovala o přízeň.

Již v roce 2016 tak automobilka oznámila, že končí na českém trhu, kde podle tehdejších informací ČTK prodala za rok 2015 jen 47 nových vozidel. A příliš slavné to evidentně není ani na ostatních trzích. Jak dnes informoval britský web AutoExpress, za rok 2018 prodalo Infiniti na britském trhu pouze 750 vozidel - přitom v Británii probíhala i výroba.

Infiniti QX30 | foto: Infiniti

Jak uvedl tiskový mluvčí automobilky, stoupající náklady na výzkum a vývoj technologií, díky kterým by vozy splňovaly stále přísnější evropské emisní normy, se při nízkých počtech prodaných vozidel na evropském trhu zkrátka nevyplatí.

Výroba modelů Q30 a QX30, která probíhá v britském závodu Nissanu Sunderland, bude zastavena již v červenci tohoto roku. Začátkem příštího roku pak automobilka přestane prodávat vozidla na trzích západních Evropy a zůstane působit už jen na trzích v USA a Asii, kdy chce od roku 2021 nabídnout plně elektrifikované portfolio, jak uvádí AutoExpress.

Britské zastoupení Infiniti už potvrdilo, že bude nadále respektovat všechny zbývající záruky a současným vlastníkům doporučilo, aby se pro nejrychlejší získání novinek o restrukturalizaci zaregistrovali na webových stránkách Infiniti. Zákazníci, kteří si objednali nové vozidlo, pak budou brzy kontaktováni.

Pro cca 300 zaměstnanců, které značka v současnosti na území Velké Británie zaměstnává, se prý pokusí najít alternativní pracovní uplatnění.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy